Új rovatot indítunk, amelyben az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia egykori meghatározó, illetve kölcsönben szereplő labdarúgóinak teljesítményéről számolunk be.

A “Játékos szemle” rovatunk hétfőnként jelentkezik és az elmúlt hétvége eredményeiről számol be. Kezdjük mindjárt az NB1-ben szereplő Puskás Akadémia FC csapatával, ahol Corbu Marius és Tamás Nándor is kezdő volt a MOL Fehérvár FC elleni mérkőzésen. Nándi végig játszotta a találkozót, egy számára új szerepkörben, jobbhátvédként, míg Marius 75 percnyi játéklehetőséget kapott. A végeredmény MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC 3:1.

Az NB2-ben a Soroksár SC csapatát erősítő Magyari Szilárd kezdőként lépett pályára a Szentlőrinc ellen és 61 percnyi lehetőséget kapott, csapata végül 2-1-re nyert. A Nyíregyháza Spartacus FC idegenben kapott ki 2-0-ra a Békéscsabától, a nyírségieknél Györgyi Arthur végig játszotta a második félidőt. A Kolorcity Kazincbarcika SC csapata hazai pályán futott bele egy csúnya 5-0-ás vereségbe a WKW Eto FC Győr ellen, Majzik Adrián végig játszotta a találkozót.

A magyar NB3-ban szereplő Puskás Akadémia II csapatában szereplő egykori akadémistánk Szin Ferenc végig játszott a III. Ker. TVE elleni meccsen, sajnos csapata kétgólos vereséget szenvedett. A Zalaegerszegi TC II. csapata 3-1-es vereséget szenvedett a Ménfőcsanak vendégeként, Simó Csongor kezdő volt és 69 percet játszott. A Jászberényi FC 3-2-re nyert a BVSC ellen, a hazaiaknál Hodgyai Lászlót a 87. percben cserélték be. A Tatabányai SC és a VLS Veszprém közötti mérkőzést elhalasztották, így Székely Ervin és Kovács Dániel egy későbbi időpontban mérheti össze tudását.

Vereséggel kezdte a harmadosztályú bajnokságot a Székelyudvarhely FC, a Küküllő partiak csapatában több egykori akadémistánk, illetve kölcsönben lévő játékosunk szerepelt. Kezdő volt többek között Marucza Csanád, Berkeczi Csongor, Țepeș Andrei, Jakab Róbert, Bálint Rajmond, Barta Norbert és Szfárli Hunor, illetve csereként pályára lépett Partene Denis is. Szintén a harmadik ligában szereplő Sepsi OSK II csapatában kezdő volt és gólt is rúgott Berde István, szintén kezdő volt Csiszer Balázs, csereként lépett pályára Ilyés Róbert és Máthis Mátyás.