Egykori akadémistáink és volt játékosaink teljesítménye az elmúlt időszakban a következőképpen alakult.

A magyar NB1-ben szereplő Puskás Akadémia vereséggel zárta az idényt, Corbu Mariusék hazai pályán 2-1-re maradtak alul a Budapest Honvéddal szemben, ennek ellenére bronzérmesek lettek a bajnokságban. Volt akadémistánk már több mint 50 meccsen szerepelt a magyar élvonalban, ezúttal csereként állt be az 59. percben. A Liga 1 alsóházában érdekelt Sepsi OSK gálázott az U Craiova 1948 ellen és kiütéses ötgólos győzelmet aratott, így megnyerte az alsóházi rájátszást. A hazaiaknál Juan Francisco Bauza kezdőként 69 percet játszott, míg a háromszékieknél Eder González a 67. percben kapott lehetőséget. A CS Mioveni 3-2-re nyert a Rapid ellen, Veres Szilárd kezdő volt.

Fotó: Facebook

A Merkantil Bank Liga NB II. 37. fordulójában a Győri ETO 1-0-ra nyert Szegeden, Csonka Bonifác végig játszott. A Tiszakécske újabb vereséget könyvelt el, ezúttal a Szolnok ellen hazai pályán 2-1-re kapott ki, Erdei Carlo kezdőként 70 percet töltött a pályán. A Soroksár az Aqvital Csákvárt fogadta és a sárga-feketék 2-0-ra nyertek, Magyari Szilárd a 62. percben lépett pályára és győzelmet ünnepelhetett, míg Tamás Nándor már nem tudott segíteni csapatán, csereként a 70. percben állt be.

A Liga 2. felsőházi rájátszásában a Concordia nyerni tudott a Kolozsvári Universitatea ellen, Raul Palmes végig játszotta az összecsapást, sőt gólpasszal segítette győzelemhez csapatát.

A Liga 3. felsőházában a Székelyudvarhely FC, 8-1-re kiütötte az FC Pucioasat. Az SZFC csapatában Albert Hunor egy félidőt védett, Marucza Csanád, Kilyén Szabolcs végig játszották a találkozót, Marucza a 91. percben büntetőt értékesített. Cătălin Savin, Simó Csongor és Antal Barna szintén kezdő volt, előbbi 76 percet, utóbbi 66 percet játszott, míg Antal egy félidőt kapott.

Az NB III. Nyugati csoportjában a 36. fordulóban a Puskás Akadémia II a Kaposvári Rákóczi otthonában gólnélküli döntetlent ért el. A hazaiaknál Pintér Norbert és Kálmán Szilárd is kezdő volt, a Puskás csapatában Szin Ferenc 88 percet töltött a pályán, Dusinszki Szabolcs a 67. percben állt be. A Practical VLS Veszprém kétgólos előnyből kapott ki 3-2-re Nagykanizsán, Kovács Dániel folytatta a gólgyártást, a 16. percben találatával 2-0-ra vezetett a Veszprém, de a hazaiak nem adták fel az első félidőben szépítettek, majd az 54. percben egyenlítettek és a 93. percben a győztes találatot is berúgták.

Fotó: Facebook

Tatabányán a Credobus Mosonmagyaróvár egy gólja elég volt a győzelemhez, a hazaiaknál Székely Ervin végig pályán volt. Az NB III. Közép csoportjában a Ballassagyarmat idegenben nyert 3-0-ra a Gerjeni SK ellen Majzik Adrián 41 percet, Benkő-Bíró Norbert 84 percet játszott. Bordás Dániel csapata a Makó FC 4-3-ra nyert az ESMTK otthonában.

Szép Zoltán