Egykori akadémistáink és volt játékosaink teljesítménye az elmúlt időszakban a következőképpen alakult.

U19-es akadémistáink kupagyőzelmét követően, szintén Bukarestben, még aznap este történelmi sikert ért el a Sepsi OSK is, amely a Voluntari legyőzésével megnyerte a Románia Kupát. Egykori csapatkapitányunk Eder González végig játszotta a találkozót és a végén magasba emelhette a trófeát.

A Merkantil Bank Liga NB II. 38. fordulójában a Győri ETO 4-0-ra nyert a Dorogi FC ellen, Csonka Bonifác végig játszott. A Tiszakécske 1-1-es döntetlennel zárta az NBII-t, a Pécs elleni meccsen Erdei Carlo kezdőként 74 percet töltött a pályán. A Soroksár a Vasas otthonában vendégszerepelt és annak ellenére, hogy 3-0-ra is vezetett, az angyalföldieknek sikerült az egyenlítés. A vendégeknél Magyari Szilárd a 73. percben lépett pályára.

A Liga 1. osztályozójának első felvonásán a Concordia Chiajna 2-1-re nyerni tudott a Chindia Târgoviște ellen, Raul Palmes végig játszotta az összecsapást.

A Liga 3-ban a Székelyudvarhely FC az osztályozóra hangolva játszotta le utolsó bajnokiját és 1-0-ra kikapott Barcarozsnyón. Baga Szabolcs, Lázár Kristóf, Barta Norbert, Rácz Bence, Simó Csongor és Antal Barna végig játszották az összecsapást. Kilyén Szabolcs és Albert Hunor szünetben állt be. Az SZFC ma 18 órától Râmnicu Vâlceán játszik, ahol a labdarúgó 2. ligás osztályozó elődöntő párharcának első mérkőzését rendezik, az ellenfél a Viitorul Dăești.

Az NB III. Közép csoportjának a 37. fordulójában a Balassagyarmat 2-1-re nyert Monoron, Majzik Adrián végig játszotta a meccset. A Makó FC 3-0-ra nyert a Gerjeni SK ellen, Bordás Dániel kapott gól nélkül hozta le a meccset. A Nyugati-csoportban a Puskás Akadémia II a BVSC-Zuglót fogadta, a felcsútiak 2-1-re nyertek, Szin Ferenc végig játszotta a találkozót.

A Kaposvári Rákóczi 4-1-re nyert a ZTE II otthonában, Pintér Norbert duplázott és végig játszott, Kálmán Szilárd 66 percet töltött a pályán. Tatabánya 2-2-es döntetlent ért el Gyirmóton, Székely Ervin ezúttal is végig játszott. A Practical VLS Veszprém gólnélküli döntetlent ért el a MOL Fehérvár II ellen, Kovács Dániel 84 percet segítette csapatát.

Szép Zoltán