Nemzetközi ifjúsági labdarúgó tornát rendeztek az elmúlt héten Kaposváron. A 10. Intersport Youth Football Festivalra meghívást kapott a Székelyföld Labdarúgó Akadémia U18-as, illetve U16-os csapata is. Mindkét csapatnak formálódó kerete van a soron következő országos ifjúsági bajnokságra. Épp ezért hasznos tornán vannak túl. Mindkét csapat a negyeddöntőben búcsúzott.

Dusinszki Zoltán a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai irányítója és egyben az U16-os csapat trénere kifejtette: „Ezek voltak az első mérkőzések, amelyeket a két csapat ilyen összeállításban játszott le. Az U16-os csapattal négy meccset játszottunk. Mérkőzésről mérkőzésre javult a mutatott játék. Voltak játékosok, akik pozitív csalódást okozta, de vannak olyanok is, akik fizikálisan nem bírták végig a tornát. Minden esetre hasznos tornán vagyunk túl.”

Az U18-as gárda a csoportban eredetileg öt meccset kellett volna játsszon, de a litván FK Auska Alitus nem jelent meg a tornán végül. A litvánok hiányát viszont pótolta az olasz Brescia utánpótlás csapatának a jelenléte, akikkel egy parázs meccsen döntetlent játszottak a csíki fiúk. A torna végére a csapat elfáradt, így a negyeddöntőben búcsúzott.
„Öt nap alatt játszottunk öt meccset. Foghíjas kerettel mentünk és a tornán is megsérültek játékosok. Az utolsó meccsünkre már nem maradt cserénk. Ennek ellenére elmondhatom, hogy a küzdeni akarásból a fiúk jelesre vizsgáztak. A Brescia ellen pedig bebizonyították, hogy tudunk jól játszani.” – mondta Kurkó Attila az U18-as csapat trénere.

Eredmények
U16: csoportkör: Székelyföld Labdarúgó Akadémia – Dombovár 2–0, SZLA – Barboros Gençlik ve Spor Kulübü (török) 10–0, SZLA – Almeda Atlético Clube (portugál) 0–1; negyeddöntőben: SZLA – OFK Eurogol Zivinice (bosnyák) 0–2.
U18: csoportkör: SZLA – STB Academy (olasz) 1–1, SZLA – BATE Borisov (fehérorosz) 4–1, SZLA – FK Auskas Alitus (litván) 3–0 (meg nem jelenés), SZLA – Toponár SE 2–0, SZLA – Mezőcsoknya 1–1; a negyeddöntőben: SZLA – Komlói Bányász 0–0 – büntetőkkel 8–9.