Három korosztályban is befejeződtek a bajnoki küzdelmek a Hargita megyei korosztályos focibajnokságban: a három közül kettőt a Székelyudvarhelyi AFC, egyet pedig az FK Csíkszereda csapata nyert.

Az 1998-as korosztályúak bajnokságában (Junior B besorolás) ősszel nyolc csapat indult, de csak hat fejezte be a küzdelmeket, közülük lett első az FK Csíkszereda csapata. Biró Albin edző alakulata az utolsó fordulóban, a hétvégén Homoródalmás ellen játszott és 6-0-ra győzött.

Döntetlent játszottak

A 2000/01-es, illetve a 2002-es korosztály számára is véget értek a megyei bajnoki küzdelmek. Az FK Csíkszereda  mindkét korosztályban a második helyen végzett, a bajnokságokat székelyudvarhelyi csapatok nyerték.
Vasárnap délelőtt a Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumok mögötti műfüves pályán találkozott az FK Csíkszereda 2002-es korosztálya a Székelyudvarhelyi AFC-vel. Bajkó Barna edző alakulata csak abban az esetben végezhetett volna a megyei bajnokság első helyén, ha legyőzi az udvarhelyieket. Ez nem jött össze, sőt gólt sem láthattak a meccsre kilátogató szülők. Maradt tehát a gól nélküli döntetlen és a bajnoki második hely.

Nem volt elég a három gól

Ilyés Róbert edző gárdája, az FK Csíkszereda 2000/01-es korosztálya számára is a vasárnapi meccstől függött, hogy sikerül-e megszerezniük az első helyet. Ehhez bravúrra lett volna szükségük: legalább öt góllal kellett volna legyőzniük a Székelyudvarhelyi AFC alakulatát. A győzelem össze is jött, az ötgólos különbség viszont nem. Eredmény:  FK Csíkszereda 2000/01-es korosztálya – Székelyudvarhelyi AFC: 3-2; csíki gólszerzők: Barta Norbert, Becze Tamás, Incze Huba.

fk2000-udv