Nem játszottunk alárendelt szerepet az Aradi UTA elleni kupameccsen, ahol a vendégek két tizenegyesgóllal döntötték el a továbbjutást.

A hideg ellenére is sokan voltak kíváncsiak az első ligás UTA elleni Románia Kupa mérkőzésre, de a szurkolók ezúttal is csak a kerítés mögül nézhették az összecsapást. Az első komolyabb helyzet az aradiaké volt, akik a 9. percben próbára tették Ribánszkit, de kapusunk bravúrral ütötte ki Hora fejesét. Két perc múlva Da Silva esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető szerint Ribánszki szabálytalankodott, és büntetőt ítélt. Morar hidegvérrel értékesítette: 0-1. A folytatásban többet járatta a labdát Valentin Suciu csapata, de az aradi védelmet nem sikerült feltörni. A 20. percben Eder szerzett labdát a tizenhatos vonalánál, kapura is rúgta, de mellé ment. A 24. percben gyors ellentámadásba lendül az UTA, Isac távoli bombáját Ribánszki bravúrral hárítja. A következő percekben okosan tördelte a játékot Arad, az FK hiába próbál építkezni, nem jut el a helyzetig. A folytatásban is távoli lövésekkel próbálkoznak játékosaink, de Eder lövése könnyű préda Iacob kapusnak. Szünet előtt megint megforgatja a kést bennünk a játékvezető, ezúttal Kelemen szerelését látja szabálytalannak, ismét tizenegyes. Hora végzi el a büntetőt, ő sem hibázik: 0-2.

A második félidő ott folytatódik, ahol abba maradt, a mieink birtokolják a labdát, de nem tudunk veszélyesek lenni az aradi kapura. Előbb Kelemen fejesét fogja Iacob, majd egy szép Jebari – Bauza – Marrone összjátékot követően utóbbi a hosszú sarkat célozza meg, mellé megy. A 62. percben Mészáros is próbálkozik, remekül küzd meg a labdáért és 18 méterről el lövi, de sajnos mellé megy. Egyre sűrűbben kezd havazni, lassul a játékunk is, az UTA pedig okosan tartja az eredményt. Kettős cserével frissít Valentin Suciu is, és a frissen beállt Schieb jól ugrik ki Bauza remek passzára, kapura is lövi a labdát, de Iacob hárít. Egy perc múlva gyors aradi ellentámadás, Bustea távolról célozza meg a csíki kaput, hatalmas kapufa. A 71. percben Jebari, majd nem sokkal később Csürös is tesz egy próbát, mindkét lövést Iacob semlegesíti. A 76. percben növelhetné előnyét a vendégcsapat, de Ribánszki jókor lép közbe. Tíz perc múlva egy szerencsétlen mozdulatot követően Ribánszki megsérül, le kell cserélni, érkezik Gyenge Szilárd is, de sok dolga már nem akad. Sajnos, itt a vége, búcsúzunk a kupa küzdelemtől.

Románia Kupa 5. forduló: FK Csíkszereda – Aradi UTA 0:2 (0:2)

Gólszerzők: Morar (11. büntetőből), Hora (45. büntetőből).

FK Csíkszereda: Ribánszki (Gyenge 89.) – Takács, Apró, Kelemen, Marrone, Csürös, Eder (Savin 89.), Bara (Schieb 65.), Jebari (Szondi 89.), Bauza, Mészáros (Bor 65.).