Háromgólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda harmadik ligás csapata negyedik felkészülési mérkőzésén a második ligás Tatrangi Egyesüléstől. Az FK sok esetben fel tudta venni a tempót aktuális ellenfelével szemben, ám végül kijött a két csapat közti különbség.

Legkeményebb felkészülési mérkőzését játszotta az FK Csíkszereda labdarúgó csapata péntek délután, hiszen a második liga II-es csoportjának ötödik helyén álló Tatrangi Egyesülést fogadta.

A vendégek gyakorlatilag lerohanták ellenfelüket és nem engedték kibontakozni a hazai csapatot. A fölény azonban húsz percig tartott, amely időszaka alatt több kisebb lehetőséget hagytak ki a vendégek. Ezt követően viszont fokozatosan jött ki a szorításból az FK és a 30. percben ezt egy kapufával is jelezték. Gergely Tibor állt közel a gólszerzéshez. Ekkor viszont megrázta magát a Tatrang és előbb egy kapufával válaszoltak, majd a végig elemében levő kézdivásárhelyi Elek Róbert révén megszerezték a vezetést. Ezzel a találattal gyakorlatilag lezárták az első félidőt a vendégek.

A rövid szünetet és a cseréket követően a vendégcsapat újfent átvette a játék irányítását. Ennek pedig az 55. percben lett meg az eredménye, amikor Liviu Niculae csavart baloldalról a hosszú felsőbe. A gólt követően a játék képe újfent kiegyenlítődött, sőt a 75. percben egy vendégjátékos a kiállítás sorsára jutott. Ezt azonban nem tudta kihasználni a hazai csapat. Az utolsó percekben pedig egy szögletet követően Serban Malin bólintott az FK hálójába.

A csíki csapatban újfent játékra jelentkezett Tankó Levente, aki Németországból tért haza.

Eredmény
FK Csíkszereda – Tatrangi Egyesülés 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Elek Róbert (33.), Liviu Niculae (75.), Serban Malin (88.).

Az FK felállítása
I. félidő: Husar – Gál, Lőrincz, Székely, Majzik, Czimbalmos, Ilyés, Csűrös, Tóth Tamás, Szőcs, Gergely.
II. félidő: Husar (Dávid) – Majzik, Szöllősi, Kovács, Tóth Tibor, Gál, Tóth Tamás, Csűrös, Czimbalmos, Fodor, Szőcs (Tankó L.).