2-1 arányú vereséget szenvedett az FK Csíkszereda U17-es elit alakulata a bajnokság 15. fordulójában az ACS UTA Bătrâna Doamnă nevű aradi csapat otthonában, vasárnap. Az FK két ifjúsági csapata, valamint a megyei bajnokságban érdekelt FK II viszont győzött a hétvégén.

Otthagyott három pont

Aradra utazott az FK Csíkszereda U17-es elit csapata, ahol a helyi  ACS UTA Bătrâna Doamnă volt az ellenfél, ugyanaz a gárda, amellyel szerdán a kupában is találkozik Dusinszki Zoltán edző legénysége.

Az első félidőben 1-0 volt a hazaiaknak, a második játékrészben rögtön a kezdés után kiegyenlített az FK: Tamás Nándor egy mélységi indításból ráfordult a kapura és berúgta a labdát. Ezután még két olyan helyzete is volt az FK-nak, amit a hazaiak csak a gólvonalról mentettek (a labda már túljutott a kapuson). A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és a ellenfél gólt szerzett: a a meccs győztes találata egy szélen elindított lesgyanús támadásból született.  Az utolsó 15 percre az FK a fegyelmezetlenség miatt emberhátrányba került – Márton Kristóf megkapta második sárga lapját –, így is próbált támadni a csíki gárda, de már nem sikerült egyenlítenie.

„Végig uraltuk a meccset úgy labdabirtoklásban, mint helyzetekben, de sajnos védelmi és egyéni helyezkedési hibákból az ellenfél két gólt is szerzett: egyet pontrúgásból, egyet pedig szélen elindított támadásból, ami megtörténhet, hogy lesgyanús volt, ennél a gólnál egy játékosunk le is sérült. Emelt fővel jöttünk le a pályáról, a srácokra büszke voltam, mert mindent megtettek a győzelemért” – nyilatkozta a találkozó után Dusinszki Zoltán edző.

Bencze Norbert a találkozón izomszakadást szenvedett, kórházba került, össze kellett varrni az izmokat és szöveteket. Ő legalább két hónapig kiesik a játékból. Berkeczi Csongor is lesérült, ugyanakkor Barta Norbert is sérült, így a kupameccs előtt megtizedelődött az FK.  A szakmai stábnak két napja van, hogy összerakjon egy ütőképes csapatot, amely ugyanezt az aradi alakulatot fogadja itthon a Románia kupa nyolcaddöntőjében, szerdán.

Győztek az U17-esek és az U19-esek

Itthon tartották a pontokat az FK Csíkszereda ifjúsági csapatai a hétvégi fordulóban.
Eredmények, ifjúsági országos bajnokság, 8. csoport, 19. forduló: FK Csíkszereda U19 –Marosvásárhelyi ASA U19 1–0 (1–0). Gólszerző: Csifó István.
FK Csíkszereda U17 – Medgyesi Gaz Metan U17 2–1 (1–0). A csíkiak gólszerzői: Bencze Krisztián és Kurkó Edvard. A következő fordulóban (kedd, november 29.) az FK mindkét alakulata  Sepsiszentgyörgyön focizik.

Nyert az FK II

Lejátszották az utolsó őszi fordulót a megyei bajnokságban, amelyben az FK Csíkszereda második számú alakulata Gyergyószárhegyen vendégeskedett.
Eredmény:  Gyergyószárhegyi Bástya – FK Csíkszereda II. csapata 2–5 (0–2). A csíkiak gólszerzői: Czimbalmos Zalán (19., 38., 72. és 90.) és Szabó Géza (86.).
A 18 fordulós alapszakaszban 13 forduló után a Maroshévízi Pro Mureșul SK áll az élen, de előnye csupán egy pont az FK Csíkszereda II-vel szemben.