A második törökországi edzőmeccsen 1–1-es végeredmény született a lengyel másodosztály éllovasa ellen.

Pénteken, kora délután folytatódott a felkészülési mérkőzések sora az antalyai edzőtáborban. Másodosztályú csapatunk ellenfele ezúttal a lengyel másodosztályú bajnokság listavezetője, az ŁKS Łódź volt.

A piros-fehér gárdát 1908-ban alapították, a lengyel labdarúgó-bajnokság mezőnyének, már az első 1927-es pontvadászatban tagja volt. Hazája bajnokságát két alkalommal nyerte meg, 1958-ban és 1998-ban. Egyszer végeztek a dobogó második (1954) és háromszor a dobogó harmadik fokán (1922, 1957, 1993). A lengyel kupát egy alkalommal, 1957-ben sikerült elhódítaniuk.

A nemzetközi porondra is kiléptek néhány alkalommal, utoljára az 1998/1999-es idényben a Bajnokok Ligája selejtezőiben szerepeltek, ahol a második körben a Manchester United állta útjukat. Átkerültek az UEFA Kupa első selejtezőkörébe, de ott sem termett számukra sok babér, az AS Monaco ellen egy vereséggel és egy döntetlennel búcsúztak.

A csapat a 2012/2013-as bajnoki idényben mélypontra került és 22 fordulót követen visszalépett az első osztály küzdelmeitől. Az ŁKS a negyedosztályban kezdte újra és kapaszkodott vissza a legjobbak közé, ahonnan 2020-ban, egy szezon után búcsúzott. Azóta a másodosztályban küzdenek a Rycerze wiosny (Tavaszi lovagok) becenévre hallgató piros-fehérek.

Sikerült az egyenlítés

A találkozón a lengyel csapat szerzett vezetést egy szépen kijátszott akció végén a 24. percben Támadó felfogásban lépett pályára csapatunk a második játékrészben, aminek szűk negyed órával a vége előtt meglett az eredménye, Mickaël Panos nem hibázott a kapussal szemtől-szemben. Csapatunk második törökországi edzmérkőzésén a második döntetlen érte el. Míg az üzbég FK Andijon elleni találkozón nem született gól, ezúttal már sikerült betalálni.

Mint Bajkó Barna, másodedző honlapunknak elmondta: jó mérkőzést játszottunk egy masszív, fizikálisan is felkészült ellenféllel. A második félidőben sikerült dominálnunk, akár a magunk javára is eldönthettük volna a mérkőzést. “Nagyon jó csapattal találkoztunk, az első félidőben inkább feléjük billent a mérleg, de a másodikban mi voltunk fölényben. Kevés helyzet volt a mérkőzésen. Minden szempontból hasznos edzőmeccs volt, tudtuk gyakorolni a védekezést egy mélységből induló csapat ellen, jól kontráztunk, magas szakmai értékkel bíró mérkőzés volt” – összegzett a szakember.

FK Csíkszereda – ŁKS Łódź 1–1 (0–1)
Törökország, Belek
Gólszerzők: Mickaël Panos (76.), ill. Michał Trąbka (24.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd (Karácsony Márk, Moga Bogdan) – Kovács Márk (Andrei Gheralia, 60.), Apro Claudiu (Vita Dániel, 60.), Vita Dániel (Veres Szilárd, a szünetben), Roberto Romeo (Csiszer Balázs, 60.) – Kovács Lóránt (Csürös Attila, a szünetben), Andrei Gheralia (Mickaël Panos, a szünetben) – Gál-Andrezly Péter (Bakos Ervin, 60.), Soufiane Jebari (Bara Levente, 60.), Marvin Schieb (Dino Stančič, 60.) – Ignas Kruzikas (Jelena Richárd, a szünetben)

ŁKS Łódź: Aleksander Bobek – Marcel Wszołek (Kamil Dankowski, a szünetben), Nacho Monsalve (Maciej Dąbrowski, 74.), Adam Marciniak (Milan Spremo, 61.), Oskar Koprowski, Michał Mokrzycki (Vladyslav Okhronchuk, 61.), Bartosz Biel (Damian Nowacki, 74.), Michał Trąbka, Bartosz Szeliga (Grzegorz Glapka, 81.), Piotr Janczukowicz ( Dawid Kort, 74.), Stipe Jurić ( Nelson Balongo, 61.)

Farkas Endre