Megnyerte első hazai mérkőzését a második ligában az FK Csíkszereda!

A találkozó kezdőrúgását Balázs Árpád “Róka” végezte el, aki 1976 és 1996 között több csíkszeredai csapatban is megfordult.

A kezdősípszót követően a vendégek kezdtek jobban, de helyzetig nem jutottak és 2-3 perc után a piros-feketék átvették az irányítást. Valentin Suciu tanítványai szinte végig uralták a játékot és már a 12. percben megszerezték a vezetést miután Jebari kiválóan tálal Hodgyainak, aki közelről a bal alsóba gurította: 1-0.

PZP_7794

A 23. percben szabadrúgást követően Hodgyai duplázhatna, de lövése fölé száll. Két perc múlva újabb gólnak örvendhet a csíki közönség, Eder szenzációs csellel tör be a tizenhatosba majd baloldalról nehéz szögből begurítja a hosszúba: 2-0.

A 33. percben egy hosszú indítást követően Hodgyai csípi el a labdát, be is rúgja, de a játékvezető támadó szabálytalanságot ítél, így a gól érvénytelen. Egy perc múlva a vendégcsapat is helyzetbe kerül, az FK kapusa Damir Ljuljanovic azonban a helyén van.

PZP_7815

Szünetben kettős cserével próbálkoznak a vendégek, mégis az első helyzet a hazai csapaté. Erdei Carlo baloldali beadása jó, de Bara fejéről lecsúszik a labda. Az 59. percben a fővárosiak kerülnek gólhelyzetbe, de Damir ezúttal is jó helyen van és magabiztosan véd. A 65. percben ritka szép pillanatot láthatnak a nézők, Jebari szólózik végig a Metaloglobus védelmén és a jobb alsóba rúgja a labdát: 3-0. A gólt követően sem áll le az FK, előbb Csonka fejese, majd Raúl távoli lövése és végül Magyari 84. perces ziccere zárja a sort.

FK Csíkszereda – Metaloglobus Bukarest 3:0 (2:0)

Gólszerzők: Hodgyai (12.), Eder (25.), Jebari (65.). 

FK Csíkszereda: Damir Ljuljanovic – Majzik Adrián, Csonka Bonifác, Slobodan Lalic, Simó Csongor, Eder Gonzalez, Veres Szilárd, Bara Levente, Soufiane Jebari (Kálmán Szilárd 88.), Erdei Carlo (Raúl Juliá Olivares 60.), Hodgyai László (Magyari Szilárd 46.).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Számítottunk arra, hogy a 12. játékosunk be fog lépni a játékba, itt most a szurkolókra gondolok, akik megállás nélkül biztattak. Köszönjük szépen a szurkolást! Nagyon örvendek, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot, de mostantól már a következő találkozóra kell koncentráljunk. Nagyon nehéz bajnokság előtt állunk, de ezen a mérkőzésen már nem csináltunk annyi hibát, mint az első összecsapásunkon. Most felszabadultabbak voltunk és ez nagy önbizalommal párosult, ennek pedig Hála Istennek meg is lett az eredménye.”