Hidegben és villanyfényben vette kezdetét az FK Csíkszereda – Turris Oltul Turnu Măgurele közötti bajnoki mérkőzés.

A kezdő sípszó idején a hőmérő higanyszála nulla fokot mutatott, emiatt nem volt épp teltház, de a vérbeli futball szurkolókat ez sem állította meg, így a szurkolás ezúttal sem maradt el. A Lokálpatrióták végig bíztatták kedvenceiket, sőt egykori játékosunkat Cătălin Savint is megtapsolták. Az első helyzetre a 9. percig kellett várni, ekkor Bara tesztelte a vendégek kapusát egy jó erős lövéssel. Öt perc múlva Magyari csavarja a labdát kapura, de Rus magabiztosan hárít.

A 19. percben jobboldali szabadrúgást követően Bara közelről lőhet, de mellé megy. Két perc múlva megzavarodik a Turris védelme és a csíkiak előbb Majzik révén próbálkoznak, de lövése kipattan az érkező Logon is kapura rúgja, de az is elakad valakiben, a kipattanó ismét Majzikhoz kerül lövése azonban elkerüli a kaput. Az ellenfél csak szögletekig jut, az FK védelme jól szervezett. A folytatásban Erdei próbálkozik szabadrúgásból, majd Logon indul meg a félpályától és jól tartja meg a labdát, hárman veszik üldözőbe, végül elgáncsolják, a szabadrúgásból pedig nem tudunk veszélyesek lenni. Szünet előtt Majzik baloldali beadása remekül száll be, de az érkező Logon lemarad róla.

A második félidőben Sergiu Negrut lódul meg egyedül a tizenhatos előtt ziccerbe kerül, Csonka üldözi ugyan, de szerencsénk van, mert a Turris játékosa elcsúszik. Az 54. percben Erdei forgatja meg a vendégek egyik hátvédjét, jól fordul kapura, lövése a rövidsarokra tart, de Rus ismét a helyén van. Az 58. percben megtörik a jég a csíki hidegben, Kálmán a tizenhatos előtt cselez jól, majd nagy erővel rúgja kapura és a labda a jobb alsóban köt ki: 1-0!

A folytatásban Magyari lövése fölé megy, majd a vendégektől Voicu rúgja mellé, ezt követően Gyenge Szilárd kétszer is magabiztosan öklözi ki a labdát, előbb szögletet követően, majd szabadrúgásból is. A csíki kapus annak ellenére teszi mindezt, hogy pár perccel korábban ápolásra szorult. A végén hiába hosszabbít 4 percet a játékvezető, Valentin Suciu csapata okosan játsszva itthon tartja a három pontot.

Liga 2., 15. forduló: FK Csíkszereda – FC Turris Oltul Turnu Măgurele 1:0 (0:0)

Gólszerző: Kálmán (58.).

FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Takács 81.), Erdei, Bara, Logon (Bajkó 76.), Magyari (Veres 90.).