Megszerezte második bajnoki pontját Liga 3-as férficsapatunk! A Radóci Bucovina ellen lejátszott péntek délutáni harcos küzdelmes, jó iramú mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget.

A bajnokság harmadik fordulójában a Radóci Bucovina együttesét fogadta a Liga 3-ban szereplő csapatunk a Sportpark centerpályáján. A beköszönő őszi időjárás ellenére kitűnően előkészített pálya és szemerkélő eső fogadta a csapatokat. A vendég együttest is elkísérte egy kisebb támogató csoport, akik néha a hangjukat is hallatták a mérkőzésen támogatva bukovinai ellenfelünket.

Jól kezdtük a mérkőzést, a második percben már szögletet rúghattunk, a 4. minutumban pedig Biró Tamás fejelt Udeanu kapuja fölé. Az első lövés a vendégek részéről a 12. percben érkezett, Ungurianu kísérlete azonban messze elkerülte a kapunkat. Remek iramú játék bontakozott ki az első félidőben, egy percet sem pihentek a csapatok. A 15. percben Stoian lövését blokkoltuk, kis idő elteltével ismét a vendégek kilencese veszélyeztetett, Karácsony Márk azonban a helyén volt.

A 19. percben Biró tört be jól a 16-oson belülre, a vendégek kapuvédője reflexmozdulattal ért bele a léc alá tartó lövésbe. A tempó nem lanyhult az első játékrész második felében sem, az első fél óra végéhez közeledve Stroe eresztett meg életerős lövést, ám kevéssel elvétette az irányt. A továbbiakban Stoian lőtt fölé, majd Csala félmagas lövését ütötte maga elé Udeanu. A helyzetek azonban kimaradtak, az eredmény szünetig nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

Kimaradt lehetőségek

A második félidőt Aftanache veszélyes lövése vezette fel, az 55. percben pedig Karácsony mentett hatalmasat a bal kapufánál. Sorra érkeztek a friss emberek, a játék pedig továbbra is lüktető volt. Fél órával a vége előtt Stroe lövését blokkoltuk, majd újabb vendéglehetőség maradt ki. Húsz perccel a lefújás előtt ismét a gólvonal előtt kellett tisztáznunk. Nyomott a Radóc, a 77. percben a mérkőzés legnagyobb lehetőségét hagyták kihasználatlanul.

A vége előtt hat perccel megzörrent a Bucovina hálója, ám Nagy Botond lesről talált be. Az utolsó percben még kihagytak egy nagy lehetőséget a vendégek az időközben Tajti Balázs kiállítása nyomán tíz főre fogyatkozott csapatunkkal szemben, majd a hosszabbításban is kimaradt a radóci meccslabda, Stroe tekert fölé. Maradt a gól nélküli döntetlen, csapatunk teljesen megérdemelten tartotta itthon az egyik pontot.

FK Csíkszereda II. – Radóci Bucovina 0–0 (0–0)
Csíkszereda, sportpark
Vezette: Drugea Catalin Gheorghe – Bodzavásár), asszisztensek: Colniceanu Dorinel (Tulcea), Gîță Daniel Marius (Galaţi)
Sárga lap: Balázs Lajos Norbert (39.), Tajti Balázs (75.), ill. Stroe (80.), Svichi (84.), Florescu (86.)
Kiállítva: Tajti Balázs (90.)
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Colceriu Flavius (Balogh Szilárd (82.), Kovács Márk, Vita Dániel (Szín Ferenc, a szünetben), Göndör Alex-Valentin (Nagy Botond, 67.), Balázs Lajos Norbert, Bujdosó Szilárd, Csala Róbert, Tajti Balázs, Sebestyén Botond (Hadnagy Tamás, 67.), Biró Tamás (Baga István Szabolcs, a szünetben)
Radóci Bucovina: Udeanu – Coaja, Florescu, Dumitraș, Leonte (Șpac, 64.), Stroe, Sahlean (Svichi, 59.), Străjeriu (Ichim, 64.), Aftanache (Baciu, 75.), Stoian (Coroamă, 75.), Ungurianu

Farkas Endre