Második számú felnőtt férfi csapatunk négygólos vereségbe futott bele Szucsáván.

Az első idegenbeli mérkőzésén lépett pályára Liga 3-as csapatunk. Az UEFA Youth League-ben (UYL) is érdekelt fiataljaink Szucsáván szerepeltek szombaton délután.

Jól sikerült a bemutatkozása az FK farmcsapatának. A Liga 3 küzdelmeibe nevezett fiatal gárdánk hazai pályán az első fordulóban 1–1-es döntetlent ért el a számos rutinos játékost felvonultató Ceahlăul Piatra Neamț ellen. A Sportparkban lejátszott múlt hétvégi mérkőzésen a fiúk hátrányból egyenlítve szereztek egy bajnoki pontot. Az egységek számának növelésére a hétvégén Szucsáván nyílt lehetőség a helyi Foresta ellenében.

A zöld-sárga házigazda kétgólos idegenbeli győzelemmel indította a szezont a Brodoc-i FC Rapid ellen. Az észak-moldvai városban az előző évben egyértelműen a másodosztályba való feljutást tűzték ki célul. El is jutottak Liga 2 kapujáig, ám a váltás végül nem jött össze, a Galaci Oțelul kettős győzelemmel lépett túl a gárdán és jutott feljebb.

Jó morállal rendelkező csapat várt ránk

Csapatunk vezetőedzője, Demény Norbert a mérkőzés előtt arról tájékoztatott, hogy néhány apróbb sérüléstől eltekintve jó állapotban várták a játékosok a moldvai mérkőzést. Balázs Norbertet sérülés miatt óvatosságból pihentette a szakmai stáb.

„A Piatra Neamț után újra egy bajnokaspiráns csapattal találkozunk, amelynek neves edző ül a kispadján Dorin Goian személyében. Ők hét közben is játszottak és nyertek is, így biztosan egy jó hangulatú, jó morállal rendelkező csapattal fogunk játszani” – nyilatkozta felvezetésként honlapunknak Demény Norbert. A moldvai zöld-sárgák ugyanis hét közben sem pihentek, szerdán a harmadosztályú Șomuz Fălticeni ellen léptek pályára idegenben, és arattak egygólos győzelmet a Román Kupa második fordulójában.

Hiányzott a rutin

A szombati mérkőzés lefújását követően szintén Demény Norbert vezetőedzőt kértük meg a mérkőzés összefoglalására, értékelésére. Mint a szakvezető elmondta: “vékony” kerettel vágtak neki  meccsnek, az ellenfélen az első perctől kezdve látszott, hogy rutinos, motivált játékosokból áll. Bár erre készült a szakmai stab, ám a problémákat nem sikerült megoldani.

A meccsen a fizikai különbségek is kijöttek az ellenfél javára, egy 11-es és két szabadrúgás után szerezték a házigazdák az első három találatukat. A csapat dolgát nem könnyítette meg, hogy Veregut Dani megsérült az első félidőben. A találkozót végül 1–0-s félidei eredmény után 4–0-val abszolválta a házigazda. Csüggedésre azonban nincs ok, szeptember 9-én pénteken hazai pályán a CSM Bucovina Rădăuţi Ellen lehet javítani és gyarapítani pontjaink számát.

“A legények jól állták a sarat semmi rosszat nem mondhatok, sőt, meg kell dicsérnem őket. A rutin egyelőre hiányzik, de ezekből a mérkőzésekből is tanulnunk kell. Az eredmény persze, nem tesz jót a lelkeknek, de vereség is fejlődéshez vezethet” – összegzett Demény Norbert.

ACS Foresta Suceava – FK Csíkszereda II. 4–0 (1–0)
Szucsáva, Areni stadion
Gólszerzők: Ghika (30. büntetőből és 70.), Filip (72.), Muntean (89.)
Sárga lap: Netbai (23.), ill. Szín Ferenc (32.)
Vezette: Aelenei Ciprian (Jászvásár), Asszisztens:Țuțuianu Cătălin (Târgovişte), Puscasu Ana (Jászvásár)
ACS Foresta Suceava: Niga – Cimbru, Makongo, Botezatu, Nitu, Samson, Mihalciuc, Netbai, Mirica, Chika, Cainari Vezetőedző: Dorin Goian
FK Csíkszereda II.: Karácsony Márk – Baga István Szabolcs, Szín Ferenc, Veregut Daniel (Boni Csaba 21., Dobre Bogdan 72.), Hadnagy Tamás, Bóné Márk, Bujdosó Szilárd, Csala Róbert, Nagy Botond (Miklós Norbert 86.), Sebestyén Botond, Biró Tamás Vezetőedző: Demény Norbert

Farkas Endre