Gólgazdag meccsen harcoltuk ki a továbbjutást Brassóban, hat gólt rúgtunk, Jelena Richárd mesterhármast ért el.

A szebb időket is megélt Brassói „Vörös Zászló” ellen lépett pályára a Románia Kupa 4. fordulójában csapatunk. A brassói gyepszőnyegre panasz ugyan kevés lehet, de a stadion annyira lepukkant, mint a romániai sportlétesítmények többsége, bár előírás, eredményjelző itt sincs, nem beszélve a hangosbemondásról. A napsütésben zajló mérkőzésre mintegy 200 néző volt kíváncsi, többségük brassói szurkoló, akik hangosan biztatták kedvenceiket.

Fotó: Szép Zoltán

A mieink jól kezdték az összecsapást, Csürös Attila már az első percben próbára teszi Caucat. A 4. percben az első csíki szögletre kerül sor, Ivanovici beadását, Jelena fejeli a kapu fölé. A folytatásban a hazaiak is el-eljutnak a kapunkig, de veszélyesebb helyzetet nem tudnak kidolgozni. A 15. percben Ivanovici és Gál-Andrezly összjátékát követően ismét Jelena elé kerül a játékszer, aki közelről nem tudja mattolni a brassói kapust.

„Harmadik az Isten igaza” tartja a mondás, így volt ezzel Jelena Richárd is, aki a 22. percben egy kapu előtti kavarodásban jókor volt jó helyen, közelről talál be: 0-1. Négy perc múlva jön is a duplázás, Ivanovici indítását követően, Schieb fut el a jobbszélen, remekül adja be az érkező Jelenának, aki négy méterről a bal alsóba gurítja: 0-2.

Interjú: Jelena Richár

Fél órányi játékot követően Răchișan indul meg jó ütemben a saját térfeléről és egészen a tizenhatosunkig jut el, ahol Gál-Andrezly kénytelen szabálytalankodni ellene. A megítélt jobboldali szabadrúgást Olteanu végzi el, aki a bal felsőbe rúgja és szépít Brassó: 1-2. A folytatásban Schieb fejese fölé száll, majd egy szögletet követően a 43. percben a labda kipattan a tizenhatoson kívülre, ahonnan Hernando rúgja be középre, Kelemen pedig közelről talál be: 1-3. Szünet előtt a brassóiak is helyzetbe kerülnek, miután Firat bombázza kapura a labdát, szerencsénkre fölé megy. A második félidőt kettős cserével kezdjük, Schieb helyett érkezik Jebari, Casiadi helyére pedig Bărăbaș. A 47. percben a friss cserénk Bărăbaș robog el a balszélen, beadása elsőre megpattan, emiatt a brassói kapus a földön marad, az érkező Jebari pedig az üres kapuba gurít: 1-4.

A gólt követő percekben beszorulnak a hazaiak, előbb Gál-Andrezly teszi próbára Caucat, majd Ivanovici a kapufát találja el. Az 57. percben szabadrúgáshoz jutnak a Cenk alattiak, a labda mögé a kapus Cauca áll, aki a sorfalba rúgja, a kipattanót pedig a pályán kívülre. Két perc múlva hibázik a védelmünk és Olteanu is duplázni tud: 2-4.

Érezhetően fáradnak a hazaiak, a mieinktől előbb Hernando bombázza rá, Cauca csak nehezen tudja a kapu fölé tolni a labdát, majd a szögletet követően Kelemen a kapusba fejeli. Nem kell sokat várni a következő helyzetre, Gál-Andrezly beadását Jelena fejeli rá, Cauca bravúrral hárítja. A 83. percben jön a mesterhármas, Jelena remek pillanatban lép ki a leshatárról és egy az egyben a kapussal szemben nem hibázik: 2-5.

Jelena gólja után viszonylag sokat áll a játék, mindkét csapat sokat cserél. A frissen érkező Bara egy távoli lövéssel próbálkozik, kevéssel megy mellé. A rendes játékidő végén a fiatal tehetség Bărăbaș egy szép góllal állítja be a végeredményt, miközben Serban hatalmas bombája centiméterekkel megy mellé, de ami talán fontosabb, végre győzelmet ünnepelhettünk. Szép volt fiúk!

Interjú: Valentin Suciu

Románia Kupa, 4. forduló: Brassói SR Municipal – FK Csíkszereda 2:6 (1:3)

Gólszerző: Olteanu (35., 59.), illetve Jelena (22., 26., 83.), Kelemen (43.), Jebari (47.), Bărăbaș (90.).

Sárga lap: Burlacu (11.), Gödri (67.), illetve Vereguț (45.), Hernando (74.).

Brassói SR Municipal: Cauca – Gödri, Dragomir (Lupu 84.), Dobrean, Negotei, Burlacu (Serban 83.), Mitu, Olteanu, Iordache, Răchișan (Sandu 83.), Firat.

FK Csíkszereda: Albert – Takács, Kelemen, Vereguț, Csürös (Bara 85.), Casiadi-Bakó (Bărăbaș 46.), Gál-Andrezly, Hernando (Kovács 77.), Ivanovici, Schieb (Jebari 46.), Jelena (Krusnauskas 88.).

Szép Zoltán