Teltház előtt és szép időben került sor a Románia – Magyarország U15-ös válogatott labdarúgó mérkőzésre Csíkszeredában.

Az FK Csíkszereda által szervezett barátságos mérkőzésre a Székelyföld Labdarúgó Akadémia minden alközpontjából érkeztek csapatok, de jelen volt a Román Labdarúgó Szövetség elnöke, Răzvan Burleanu is. A találkozóhoz a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar adta meg a jó hangulatot, akik a mérkőzést megelőzően lejátszották a magyar és a román himnuszt, majd a lelátón is szórakoztatták a közönséget.

ROU U15 - HUN U15

A játék képét nézve az első félidőben egyik kapusnak sem kellett nagy bravúrt bemutatnia, ugyanis a támadások mindkét oldalon rendre elhaltak a tizenhatos környékén. Szünet után azonban megváltozott a játék képe és a magyarok jól jöttek ki az öltözőből, hisz a 42. percben Bakos Zsombor két védő közt kapura tört és nem hibázott: 0-1.

ROU U15 - HUN U15

A folytatásban ismét Bakos előtt adódott egy lehetőség, majd Varga is kihagyta a ziccert. A 62. percben szabadrúgáshoz jut Magyarország és Bényei Ágoston nem teketóriázott, becsavarta a jobb alsóba: 0-2!

ROU U15 - HUN U15

Tíz perc múlva a románok előtt adódik szépítési lehetőség, de Bodisteanu nem tudja berúgni, mert jól zárnak a védők. Az utolsó percben még Németh előtt is adódott egy gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott. Magyarország megérdemelten győzött és jó hír, hogy az FK Csíkszereda labdarúgói közül Csala Róbert valamint Gergely Botond is bemutatkozott a válogatottban, míg román színekben Albu Attila kapott lehetőséget, valamint a székelyudvarhelyi Szín Ferenc.

Románia U15 – U15 Magyarország 0:2 (0:0)  

Gólszerzők: Bakos Zsombor (42. perc) és Bényei Ágoston (62.).

Románia: Robert Popa – Sergiu Pârvulescu, Mario Nicolescu, Bogdan Lazăr, Fabrizio Constantin, Sebastian Nechita, Remus Mihai, Nicolas Popescu, Sasha Agiveli, Roberto Mălăele, Ștefan Bodișteanu. Játszott még: Cosmin Trandafir (kapus), Albu Attila, Răzvan Sturzu, Szín Ferenc, Raul Ardelean, Vlad Bogdan, Andrei Pandele, Luca Mihai, Paul Coza, Denis Păunescu, Andrei David, Antonio Miuțescu és Demetris Cristodulo.

ROU U15 - HUN U15

Adrian Văsâi szövetségi kapitány nyilatkozata:

“Nagyon jó hangulat és szenzációs körülmények voltak Csíkszeredában! A szervezők mindent megtettek és remek volt minden, kivéve a végeredményt. De, el kell ismernem, hogy Magyarország ma jobb volt. Úgy érzem mi túlvállaltuk magunkat azzal, hogy tegnap is játszottunk, mert a játékosaim fáradtak voltak, míg a magyar válogatott frissebbnek tűnt. Tanultunk ebből is, és biztos vagyok benne, hogy legközelebb más eredmény születik.”

Magyarország: Horváth Kornél – Helembai Márk Árpád, Csinger Márk, Kispál Tamás, Molnár Roland, Németh Dániel, Farkas Botond, Kovács Mátyás, Török Kevin, Csala Róbert, Fodor Péter. Játszott még: Senkó Zsombor (kapus), Zsuppán Balázs, Gergely Botond, Fűzfői Márk, Bényei Ágoston, Vogyicska Balázs, Bakos Zsombor és Varga Donát.

ROU U15 - HUN U15

Belvon Attila szövetségi kapitány nyilatkozata:

“Az első félidőben nagyon sok hibát vétettünk, olyan ki nem kényszerített hibákat, amivel az ellenfél kezdeményezni tudott. Szünet után viszont egy-egy szituációban már megvalósult az, amit megbeszéltünk az öltözőben és a gólokat is így rúgtuk. Ugyanakkor érzek még hiányosságokat a játékban, többször át kell majd beszéljük. Nagyon örülök, viszont annak, hogy szépszámú és jóérzéssel eltöltő magyar közönség előtt játszhattunk és ráadásul sikerült nyerni is, úgyhogy köszönjük a szurkolást és a lehetőséget, hogy itt lehettünk, bármikor szívesen visszajövünk, ha van rá lehetőség. A székely srácok is jól szálltak be, hamar beilleszkedtek és úgy gondolom, hogy nem lógtak ki a sorból, mindenféleképpen elégedett vagyok velük.”

A mérkőzés gólösszefoglalója ide kattintva visszanézhető.