Tíz napos kényszerpihenő után ismét hivatalos meccset játszott az FK Csíkszereda második ligás csapata.

A piros-feketék a bajnokság 8. fordulójában hazai pályán fogadták az újonc Unirea Sloboziát. A találkozó első helyzetére négy percet kellett várni, Moldovan mintegy húsz méterről lőtt kapura, szerencsénkre mellé ment. A 9. percben a mieink is helyzetbe kerültek, Takács beadásába a fiatal Suciu Toni fejelt bele és a kapus nehezen, de ki ütötte a labdát. Öt perc múlva szöglethez jutott a vendégcsapat és a kapu elé ívelt labdát Gabriel Lazăr közelről a kapuba fejelte: 0-1. A gól egy kicsit meg is fogta a mieinket, akik a folytatásban nehezen találták a helyüket. A 29. percben Danciu lövése veszélyes, de Ribánszki hárít. Két perc múlva újabb fejes Suciutól, de egy védőről ki pattan a labda. A 33. percben Marrone, a 37. percben János is középre ível, de egyetlen csíki játékos sincs a tizenhatoson belül. Szünetig kiegyensúlyozott játék zajlik, egyik fél se tud kialakítani komolyabb helyzetet.

A második félidőt hármas cserével kezdi az FK, János helyett érkezik Bor, Suciu helyett Rotar és Mészáros helyett Bauza. A kezdést követően Bor hatalmas sprintet vág le a jobboldalon, remekül adja be a labdát Rotarnak, aki centiméterekkel marad le a labdáról. Az 54. percben ismét a fiatal Rotar kerül helyzetbe, Marrone beadását át veszi és a rövid sarkot célozza meg, de a labda mellé megy. A következő percekben a csíkiak megrohamozzák a vendégek kapuját, Bauza kétszer is próbálkozik, de a Slobozia kapusa állja a sarat. A 63. percben Takács tör be a tizenhatosba, remekül találja el a labdát, Poiana lábbal ment. Nem sokkal később újabb lehetőség adódik, Rotar azonban ezt is kihagyja. A vendégek sem ülnek tétlenül, előbb Chebac, majd Raduca veszélyeztet, aztán egy szabadrúgást követően Adascalitei fejese megy mellé. A 88. percben Eder mindent vagy semmit alapon távolról kapura rúgja, lövését ki üti a kapus, Bor elé pattan a labda, de egy védő még a lövés előtt menteni tud. Közben a vendégek húzzák az időt, a Slobozia edzője még sárga lapot is kap. A hosszabbításban Rotar egyenlíthetne, de fölé rúgja, aztán Takács lövése is fölé száll, az utolsó támadásnál még Ribánszki is fel megy támadni, de a gólszerzés sajnos nem jön össze. Csapatunk elszenvedi második hazai vereségét és értékes pontokat veszít.

FK Csíkszereda – Unirea Slobozia 0:1 (0:1)

Gólszerző: Lazar (14.).

FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács, Palmeș, Apró, Marrone, Savin (Schieb 77.), Csürös (Bara 58.), Eder, Mészáros (Bauza 46.), Suciu Toni (Rotar 46.), János (Bor 46.).