Megőrizte hazai veretlenségét az FK Csíkszereda labdarúgó csapata miután a harmadik liga 5. fordulójában egygólos győzelmet aratott a Ceahlaul Piatra Neamt második számú csapata ellen. Bajkó ezúttal is duplázott.

Itthon tartotta mind a három pontot az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a harmadik liga ötödik játéknapján, amikor a Ceahlaul Piatra Neamt II. látogatott a Hargita aljára.

A mérkőzés jó iramban kezdődött, bár a felek nem estek egymásnak. A hazai csapat türelmesen építgette támadásait, míg ellenfele ritkán tudott eljutni a tizenhatosig, ahol veszélytelen volt. Az első hazai helyzetre 18 percet kellett várni, amikor Majzik beadását Bajkó hosszabbította Gergely elé, akinek lövése picivel mellé ment. A második hazai helyzet már gólt is hozott. A 32. percben a büntetőterületnél szerzett labdát az FK, majd Bajkó ugrott ki ziccerbe és nem tévedett. A gól után azonnal növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Majzik centerezését Bajkó centikkel mellé fejelte.

A második félidő egy hatalmas hazai helyzettel kezdődött. Újfent Bajkó volt a főszereplő, aki egyedül vezethette rá a labdát a vendégek kapusára, ám az remekül kimozdulva kapujából „lelopta” a csatár lábáról a játékszert. A mérkőzés a folytatásban visszatért a korábban látott ritmusba. Az FK részéről folyt a türelemjáték, míg a vendégek veszélytelenek voltak a kapura. Ez pedig elaltatta a hazai védelmet. Előbb a 71. percben Placinta lövésénél kellett nagyot mentenie Husarnak, de a 73. percben a kiugró Ungurianuval szemben tehetetlen volt.

Az FK nagyobb ritmusba kapcsolt és alig tíz perc után jött is győztes gól. A csereként beállt Fodor tört be a tizenhatosba majd tálalt Bajkó elé, aki a kapu torkáig becsúszva megszerezte az újabb gólt. A hátralevő percekben a csíki csapat okosan őrizte előnyét és itthon tartotta a három pontot.

III. liga, I-es csoport, 5. forduló

FK Csíkszereda – Ceahlaul Piatra Neamt II. 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Bajkó Barna (32., 83.), illetve Ungurianu (73.).
Sárgalap: Ihnatiuc (Ceahlăul II.).
Csíkszeredai stadion
, kb. 500 néző.

Vezették: Cristian Catană (Târgoviște), Louis George Oprescu (Ploiești) és Ștefan Călărașu (Câmpina). Megfigyelők: Ovidiu Comșea (Nagyszeben) és Ștefan Donciu (Sepsiszentgyörgy).

Csíkszereda: Husar – Majzik, Székely, Lőrincz, Kicsi, Kis (Măgirescu, 90.), Gliga (Kovács, 79.), Tankó (Szőcs, 86.), Csűrös, Bajkó, Gergely (Fodor, 61.). Cserék: Demsa, Ilyés, Gál. Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.

Ceahlaul II.: Barna – Ihnatiuc, Gheară, Mateciuc, Scăpău, Rotaru, Argatu, (Ungurianu, 53., majd Samson, 90.), Ivan, Căruță, Plăcintă, Iovu (Afrăsiloaie, 55.). Edzők: Ovidiu Marc és Emilian Borulea.

A forduló további eredményei
Zágoni FC – Ştiinţa Miroslava 1–2, Bákói Aerostar – Sporting Lieşti 0–0, Cetatea Târgu Neamţ – Papolci FC 6–0, Sepsiszentgyörgyi OSK – Bucovina Rădăuţi 1–1, Petrotub Roman – CSM Paşcani 1–0. A Bucovina Pojorâta szabadnapos volt.

Fotó: Halmágyi Zsolt.