Nyolcvan ország több mint ezerhétszáz csapata vett részt a világhírű svédországi Gothia-kupán az elmúlt héten. Az FK Csíkszereda 2005-ös alakulata is jelen volt az eseményen, egyedüliként képviselve Romániát.

megnyito

Egy életre szóló élményben volt része annak a tizenkét gyereknek, akik edzőjükkel, Albu Lászlóval részt vehettek a göteborgi ifjúsági labdarúgó kupán. „A megnyitót az Ulevi stadionban tartották (ez látható a második felvételen), ahol több tízezer néző előtt vonulhattak fel a csapatok; az érzés és látvány a gyerekek számára igazi emlék marad” – mondta az eseményről hazaérve Albu László edző.

Elért eredmények a csoportkörben

A tornán a 2005-ös korosztály volt a legkisebb korcsoport, itt 114 csapat mérte össze játéktudását. A csapatokat – a hivatalos Gothiacup.se honlap szerint – 28 csoportba sorsolták, az FK a 20-as számú csoportba került.
A csoporteredmények: FK Csíkszereda – BK Hacken (Svédország) 0-1; FK Csíkszereda – Helsingborgs IF (Svédország) 0-4; FK Csíkszereda – Kreis Aurich (Németoszág) 3-2; FK Csíkszereda – BSB Bourgeons (Algéria) 0-1.

Második kör

Mivel az FK csoportjában a negyedik helyen végzett, ezért az úgynevezett Ezüst-kupáért küzdhetett.
A további meccsek: FK Csíkszereda – Solangens BK (Svédország) 11-0; FK Csíkszereda – Euro Soccer Academy 2 (Szingapúr) 4-0; FK Csíkszereda – Euro Soccer Academy 1 (Szingapúr) 7-2. A csíki fiuk az elért eredményeikkel az Ezüst-kupa elődöntőjéért játszhattak, ám a TSV Lammerspiel (Németország) ellen egyetlen góllal alulmaradtak (1-2).

A tornán az FK csapata nyolc meccset játszott, ebből négyet megnyert, huszonhat gólt rúgott és tizenkettőt kapott.

20160722_090320

Repülővel utaztak

„Összességében nagyszerű volt ez a torna számunkra. Azért iratkoztunk be, mert én már háromszor vettem részt ezen a világeseményen, és minden alkalommal kiváló tapasztalatot jelentett a gyerekek számára. Ezt az élményt mostani csapatom számára is szerettem volna megadni” – zárta a beszámolóját Albu László, az FK Csíkszereda korosztályos edzője.

A gyerekek és az őket elkísérő felnőttek Bukarestből Münchenbe repültek, onnan pedig Göteborgba; a visszautat is ezen a vonalon tették meg. A torna július 17-23. között zajlott, bővebben a Gothiacup.se honlapon olvashatnak.

A felső fényképen az FK Csíkszereda 2005-ös csapata látható, a felvétel egy korábbi kolozsvári kupán készült.
A második fénykép a megnyitón készült, forrás: Gothia-cup/facebook
A harmadik fénykép a helyszínen készült