Remekül sikerült a bemutatkozás U15-ös lánycsapatunk számára az újonnan létrehozott Elitliga bajnokságban. A lányok ellentmondást nem tűrő játékkal, gólzáporos győzelmet arattak a Vrancea megyei Acs Estera Țifești ellen szombaton. Erös Teodora és Lőrincz Kitti egyaránt háromszor talált be.

Ezen a hétvégén vette kezdetét az U15-ös lánycsapatok számára kiírt új Elitliga. Portik Helga és Szőcs Renáta csapata az egyes számú csoportba nyert besorolást a Sepsi OSK, az AFC Botoşani és a Vancea megyei Acs Estera Țifești társaságában. Az első fordulóban az utóbbi csapat tette tiszteletét az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán. A piros-fekete lányok egyáltalán nem voltak megilletődöttek, tíz perc elteltével háromgólos előnyt dolgoztak ki. A folytatásban sem hagyott alább a lendület, szünetig nem kevesebb, mint nyolc hazai találatnak tapsolhatott a lelkes közönség. Erös Teodora 24 perc alatt mesterhármasig jutott!

A lényegi kérdések az első félidőben el is dőltek, a második játékrész még egy hazai találatot tartogatott. A mutatott játékért és a szép győzelemért minden dicséretet megérdemel U15-ös lánycsapatunk.

A mérkőzés után Szőcs Renáta másodedző érthetően elégedetten nyilatkozott.

Izgatottan vártuk a mai mérkőzést, mivel most először szerepelhettünk Elitligában. A lányok magabiztosan álltak fel a pályára és az első perctől keményen küzdöttek, már a harmadik percben megszerezzük a vezetést. Az első félidőben végig kitartott a lendületünk, egymás után rúgtuk a gólokat. A félidő végére már 8–0 ra vezettünk. Folyamatosan mi birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, amiket gólra is váltottunk. A második félidőre kicsit elfáradtak a lányok, kapkodtak de így sem sikerült betörni a védelmünket. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, bizakodóak vagyunk és várjuk a folytatást” – foglalta össze a találkozót Szőcs Renáta.

Női Elitliga U15 1. csoport, 1. forduló
FK Csíkszereda U15 – Acs Estera Țifești U15 9–0 (8–0)

Csíkszereda, műfű (Erőss Zsolt Aréna)
Gólszerzők: Erös Teodora (3., 14. és 24.), Fülöp Boglárka (7. és 30.), Cseke Melánia (10.), Lőrincz Kitti (31., 33. és 48.)
FK Csíkszereda: Bănceanu Emese – Sandu Andrea-Cristina (Zănoaga Alexia, 65.), Hunyadi Brigitta, Trinfuj Boglárka, Benedek Kincső, Tănase Dorina, Fülöp Boglárka, Lőrincz Kitti, Erös Teodora (Gábor Boglárka, 61.), Nagy Boglárka (Páll Vanda, 60.), Cseke Melánia Megbízott vezetőedző: Szőcs Renáta
Acs Estera Țifești: Rusu Andreea – Raduc Bianca, Lățcan Francesca (Crăciun Adelina, 50.), Zaharia Daria-Ioana, Hărțuche Elena-Alexandra, Zaharia Cosmina-Maria, Angheluța Elena, Purcel Cristina (Ene Andreea, 46.), Dinica Antonia (Miron Georgiana, 40.), Munteanu Ana-Jeni, Damian Elena (Zamfir Ioana, 40.) Vezetőedző: Ciora Paul-Ionuț

Farkas Endre