Idegenben, az FC Botoșani otthonában lépett pályára U15-ös Elitligás női csapatunk. A lányok két hazai győzelem után egy ponttal tértek haza, így megőrizték első helyüket a tabellán.

Két gólzáporos hazai győzelmet követően első alkalommal lépett pályára idegenben U15-ös női Elitligás csapatunk. Portik Helga és Szőcs Renáta tanítványai az első két játéknapon egy-egy győzelmet és vereséget elkönyvelő Botoșani-hoz látogattak.

A mérkőzést követően Portik Helga vezetőedző értékelte a látottakat.

Kissé félénken kezdtük a mérkőzést. Aztán szerencsére egy szabadrúgásból gólt tudtunk szerezni. Túl korai volt az öröm, hisz hamar válaszolni tudtak egy szögletből. Harcoltunk tovább, de valami hiányzott a játékunkból. Talán nem bíztunk eléggé magunkban, s emiatt kicsit pontatlanok voltak a passzaink is” – mondta el a szakvezető.

Van bennünk egy kis hiányérzet, hisz győzni jöttünk. De nem szabad elégedetlenkedjünk, megyünk tovább. Most lesz két hét válogatott szünet, úgyhogy ez idő alatt kijavítjuk a hibáinkat és újult erővel folytatjuk tovább” – tekintett előre Portik Helga.

Női Elitliga U15, 1. csoport, alapszakasz 3. forduló
AFC Botoșani – FK Csíkszereda 1–1 (1–1)

Bucecea, Sportközpont
Vezette: Ailenei Sorin, asszisztensek: Grigoriu Nicoleta és Iovu Sara (Mindhárman Botoșani)
Az FK gólját Fülöp Boglárka szerezte.
FK Csíkszereda: Bănceanu Emese – Trinfuj Boglárka, Erös Teodora, Fülöp Boglárka, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina (Páll Vanda), Hunyadi Brigitta, Daradics Boglárka, Sandu Andrea-Cristina, Cseke Melánia, Benedek Kincső (Zănoaga Alexia) Vezetőedző: Portik Helga

Farkas Endre