A 11. forduló mérkőzéseivel folytatódik a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonala, amely során az FK Csíkszereda, két vesztes mérkőzést követően, visszatérne a helyes útra. Ehhez a Cetatea Targu Neamtot kéne legyőzzék Ilyésék a pénteken 14 órától kezdődő összecsapáson. Az aktuális ellenfélnél az elmúlt napok nem voltak nyugodtak, kérdés, hogy ez mennyire fog visszatükröződni a játékukon.

Két vesztes mérkőzést tudhat az FK Csíkszereda a háta mögött az elmúlt két fordulóban a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalában. Az Ilyés Róbert-Albu László által felkészített csíki csapat előbb a Stiinta Miroslávától, majd a Sepsiszentgyörgyi OSK-tól szenvedett vereséget hazai környezetben. A két vereségnek köszönhetően az FK visszaesett a hatodik helyre.

A hétvégi fordulóban a Cetatea Tg. Neamt vendégei lesznek a csíki focisok, akik jelenleg a negyedik helyen tanyáznak 18 ponttal, kettővel többet szerezve, mint az FK. Hogy mire lehet számítani a ma 14 órától sorra kerülő összecsapáson nem lehet tudni. A Cetatánál nagy gondok vannak. A legutóbbi fordulóban nem jelentek meg a Petortub Roman otthonában, így zöld asztalnál 3–0-ra elveszítették a találkozót. A pontveszteség mellett a szakszövetség továbbá 5000 lejre büntette, illetve kötelezi a klubot, hogy a „vendéglátóinak” fizessék ki a rendezési költségeket. A meg nem jelenés okozója az volt, hogy a játékosok hónapokra visszamenőleg nem kapták meg fizetéseiket. A klub elnökét pedig azonnali hatállyal a napokban felállították a székéből. A helyzet azonban nem rendeződött a héten sem, így kérdés, hogy milyen kerettel tudnak kiállni az FK ellen.

Ami a csíki csapatot illeti az biztos, hogy a fiatal belső hátvéd Székely Ervin nem tud az edzők rendelkezésére állni mivel kigyűltek a sárga lapjai. A többiek viszont harcra készek.

„Tudjuk, hogy problémákkal küszködik a Cetatea, de nem akarunk ezzel a problémával foglalkozni. Ez az ők belső ügyük. A mi célunk, hogy lehetőség szerint a legtöbb ponttal térjünk haza. Két vesztes mérkőzés után szeretnénk visszatérni a jó útra. Ennek érdekében mindent megteszünk” – fogalmazott Ilyés Róbert edző-játékos.

A Cetatea Tg. Neamt – FK Csíkszereda mérkőzést pénteken 14 órától rendezik. Ezen fordulóban a Sepsiszentgyörgyi OSK és a Bucovina Pojorata szabadnapos. Utóbbi csapat Papolccal kellett volna játsszon, de a találkozót újfent nem programálta a szakszövetség.

A 11. forduló műsora
Péntek: Cetatea Tg. Neamt – FK Csíkszereda (14), Zágoni FC – CSM Pascani (14), Bákói Aerostar – Petrotub Roman (14).
Szombat: Stiinta Miroslava – Bucovina Radauti (14), Sporting Liesti – Ceahlaul Piatra Neamt II (14).