A legjobb 16 közé jutásért lép pályára szerdán felnőtt női csapatunk a Románia Kupában. Az ellenfél a másodosztály 1. csoportjának sereghajtója, a Fălticeni-i Nicu Gane gárdája.

Klubunk utolsó idei tétmeccse a Liga 1-ben vitézkedő női csapatunkra vár, a lányok szerdán kora délután Fălticeni-ben lépnek pályára a Románia Kupa negyedik fordulójában. Az ellenfél a másodosztály sereghajtója, a Nicu Gane SC csapata lesz. A Suceava megyei csapat ellen az előző szezonban lejátszott bajnoki mérkőzések alapján toronymagas esélyesként lépnek pályára Albu László lányai.

Tavaly ősszel, a másodosztályú bajnokság 1. számú csoportjában a második fordulóban látogattunk Fălticeni-be. A lányok kiütéses győzelemmel tértek akkor haza, nem kevesebb, mint 17 gólt szereztek és egyet sem kaptak. A gólszüretből Bartalis Barbara hat találattal vette ki a részét, Balázs Eszter ötször talált be, Nyéki Anna pedig duplázott, a maradék gólokon Szőke Eszter, Szentes Szabina, Péter Kinga és Dimény Hajnalka osztozott.

Legutóbb elfogytak

A két csapat tavaszi, csíkszeredai randevúja kurta-furcsa módon ért véget. A vendégek 23 percnyi játék után, 5–0-s FK vezetésnél „elfogytak” és a játékvezető lefújta a találkozót. Márciusban Antal Anita, Balázs Eszter (kétszer), Nyéki Anna és Bartalis Barbara volt eredményes.

A cél nem is lehet más, mint győzni és kivívni a legjobb 16 közé kerülést. Albu László minden bizonnyal lehetőséget fog adni azoknak a játékosoknak is a találkozón, akik a szezon során kevesebb játékpercet kaptak az első osztály küzdelmei során. A találkozó 13.30-kor kezdődik Fălticeni-ben a Constantin Jamaischi nevét viselő stadionban. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre