A Románia Kupa csoportkörének negyedik fordulójában hazai pályán fogadta a Sepsi OSK csapatát U18-as, Ifjúsági Ligás és U17-es, elitligás gárdánk. Az ifiligások fordulatos mérkőzésen döntetlent értek el, az U17-esek pedig magabiztos játékkal megszerezték mindhárom pontot.

Ragyogó futballidő fogadta a pályára lépő csapatokat vasárnap délben a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán. Csapataink a továbbjutási remények életben tartásáért szálltak harcba a Románia Kupa csoportkörének negyedik fordulójában. Elsőként ifiligás gárdánk lépett pályára.

Bár az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott az ötödik percben, a folytatásban inkább Ubrankovics Zoltán legénységének az akarata érvényesült. Ez 18 percnyi játék után az eredményben is megmutatkozott. A 16-os sarkától … lőtte ki szépen a hosszú sarkot (1–0). Kiegyenlített csata folyt a pályán, helyzetek adódtak itt is, ott is. Fél óra elteltével Becze Máthé Mátyás mentett nagyot, majd Birtalan Tamás lövését blokkolták a háromszéki védők. A 39. minutumban büntetőhöz jutottak a vendégek, a labdához Ene Andrei állt oda, aki a léc fölé vágta a játékszert. Szünetre maradt a minimális FK-vezetés.

A fordulás után hamar érkezett a Sepsi egyenlítő találata, az 56. percben 1–1 állt az eredményjelzőn. A 69. percben pedig fordítottak a vendégek, akik ezúttal nem hibázták el a megítélt tizenegyest (1–2). A 87. percben a vendégkapus szabálytalankodott a 16-oson belül, Birtalan Tamás magabiztosan büntetett (2–2). Ezzel a döntetlennel a csapat maradt a csoport harmadik helyén, egy hét múlva a Kolozsvári U ellen játszunk a továbbjutásért.

Románia Kupa, csoportkör, 4. forduló
FK Csíkszereda U18 – Sepsi OSK U18 2–2 (1–0)

Márton Áron Gimnázium, műfű
Vezette: Ciorbea Robert (Barcaszentpéter), asszisztensek: Boncz Gabriel (Fogaras), Guran Mircea (Brassó)
Gólszerzők: Sebestyén Botond (18.), Birtalan Tamás (87.), ill. Radu (56.), Bende Bence (69.)
FK Csíkszereda: Becze Máthé Mátyás – Suciu Toni, Vereguț Dániel (Miklós Norbert, 42.), Fazakas Henrik, Keresztes Tamás, Göndör Alex (Vajna Roland, 67.), Sebestyén Botond (Bóné Márk, 87.), Birtalan Tamás, Csedő Szilárd, Dencsák Kristóf, Buza Balázs Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Sepsi OSK: Menyhárt János – Pop Paul, Belu David, Maftei Rareș, Balanuca Paul, Cadar Eduard (Veres Róbert, 78.), Ene Andrei, Udrea David (Bende Bence, 62.), Radu Matei Toma Vlad, (46.), Ghița Darius, Karácsony Gellért (Crantea Rareș, 62.) Vezetőedző: Ionuț Daniel

A nap második mérkőzése is vendéghelyzettel indult, ám az első negyedóra elteltével kétgólos előnyt sikerült kidolgozniuk Benkó Tihamér tanítványainak. Előbb Ilie Luca talált be, majd Colceriu Flavius volt eredményes. A játékrész második felében éledezett a vendéggárda, ám komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni a piros-fehérek. A második félidőben többször is végképp pontot tehettünk volna a találkozó végére, ám maradt a kétgólos győzelem, amelyet összességében magabiztos játékkal értek el U17-eseink.

Győzelmünkkel átvettük a csoport vezetését, az utolsó fordulóban a Kolozsvári Universitatea ellen biztosíthatjuk be a továbbjutást.

Románia Kupa, csoportkör, 4. forduló
FK Csíkszereda U17 – Sepsi OSK U17 2–0 (2–0)

Márton Áron Gimnázium, műfű
Vezette: Mormeci Dumitru Robert (Brassó), asszisztensek: Boncz Gabriel (Fogaras), Guran Mircea (Brassó)
Gólszerzők: Ilie Luca (8.), Colceriu Flavius (17.)
FK Csíkszereda: Csíki Szabolcs – Colceriu Flavius, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Török-Láday Hunor (Jakab Krisztián, 46.), Marosi Krisztián, Leczki Norbert, Iordache Luca, Kárándi Botond, Ilie Luca (László Norbert, 74.), Ilie Mihai (Zelenák Dávid, 83.) Vezetőedző: Benkó Tihamér
Sepsi OSK: Tănasă Vlad – Borșa Robert (Bezer Emre, 90.), Moroșanu Ioan, Folea Iusti, Nikula Milán, Iliescu Rareș Ferrarini Fabio, 64.), Bena Laurențiu, Stanislav Raul (Kosztos Szabolcs, 80.), Ghimbovschi Radu (Ureche Valentin, 64.), Gyulai Cristian, Sandu Daniel (Rendi Zsombor, 64.) Vezetőedző: Polgár László