Tizennégy év után győzelemmel tért vissza a harmadik ligába az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, amely a szombati nyitófordulóban egygólos győzelmet aratott a Sporting Liesti ellen. A csapat mellett a szurkolók is kitettek magukért. Bebizonyosodott, hogy nagyon hiányzott már a komolyabb labdarúgás a csíki közönségnek.

Remek hangulat és kitűnő, labdarúgásra a legalkalmasabb, idő fogadta az FK Csíkszereda és a Sporting Liesti csapatait a labdarúgó harmadik liga nyitómérkőzésén Csíkszeredában. Csíki csapat tizennégy év után játszhatott újfent harmadik ligás összecsapást és a sok év kihagyás a szurkolókat is megviselte, akik alaposan kitettek magukért. Utóbbiak székely himnusszal kezdtek, majd látványos hangulati elemekkel szórakoztatták magukat és a csapatokat is.
A két egymásnak feszülő csapat sem tétlenkedett. Egymásnak is estek azonnal. Jöttek a helyzetek, de az első és egyben egyetlen gólra 28 percet kellett várni. Ekkor Gliga végzett el egy jobboldali szabadrúgást, amelyet Bajkó megcsúsztatott, míg a hosszún érkező Székely Ervin az üres kapuba pofozta a játékszert. A tavaly még az U18-as csapatban vitézkedő hátvéd, így góllal mutatkozott be első harmadik ligás mérkőzésén. Ennél jobb kezdést nem is képzelhetett el. A félidő hátralevő perceiben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de maradt az 1–0-s hazai vezetés.
A térfélcserét követően nem változott a játék képe. Valamivel aktívabb volt a tapasztaltabb játékosokból álló vendég együttes, ám hiábavaló volt minden próbálkozásuk, Husar remekül állta a sarat. A játékosok pedig szívüket lelküket kitették a pályára és sikerült megőrizniük az egygólos vezetésüket és behúzták a három pontot.
A mérkőzés kezdőrúgását Balázs Árpád (Róka) korábbi remek csíkszeredai labdarúgó végezhette el. Őt is és a csapat teljesítményét is óriási ovációval fogadta a lelkes publikum.
Az FK a következő fordulóba a Papolc FC vendége lesz. A háromszéki együttes a múlt héten székhelyét átette a Brassó megyei Botfaluba.

KERETBE

FK Csíkszereda – Sporting Lieşti 1–0 (1–0)
Csíkszereda, kb. 600 néző
Vezették: Cristian Vireu (Nagydisznód), Damian Antal (Bákó) és Adrian Epure (Orlát). Megfigyelők: Mihai Băcescu (Brassó) és Marian Deaconu (Ploiești). Gólszerző: Székely Ervin (28. perc).
Sárga lapok: Székely, Lőrincz, Majzik, Bajkó, Csűrös és Kicsi, illetve Petrea és Bogoș.
Csíkszereda: Husar – Tóth, Lőrincz, Székely, Majzik, Gál, Csűrös, Tankó Előd (a 80. perctől Kicsi), Gliga, Bajkó (90., Kovács), Gergely (60., Fodor). Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.
Liesti: Vasiliu – Iordache, Nastea, Petrea (80., Mircaș), Colilie, Bahnașu, Bogoș, Adamache, Bălan, Vieru (54., Matcașu), Anastasie (69., Dorojan). Edző: Valentin Kramer.
A forduló további eredményei: Cetatea Targu Neamt – Stiinta Miroslava 1–0, CSM Pascani – Bucovina Radauti 2–2, Ceahlaul Piatra Neamt II. – Bucovina Pojorata 2–2, Sepsiszentgyörgyi OSK – Bákói Aerostar 0–1, Petrotub Roman – Papolci FC 4–0. A Zágoni FC szabadnapos volt.

Fotó: Halmágyi Zsolt