Napsütéses 14 fokos „strandidőben” vette kezdetét a Dacia Unirea Brăila – FK Csíkszereda bajnoki, melynek helyszíne a Brajla városától 49 kilométerre fekvő Însurăței volt.

A megyei bajnokságot idéző stadion látvány ellenére csapatunk jól kezdte az összecsapást, a 4. percben kétszer is veszélyeztettünk. Először, Schieb futott el a balszélen, beadására jó ütemben érkezett Szondi, de a brajlaiak hátvédje becsúszva mentett előle. Nem sokkal később Jelena törhetett be a tizenhatosba, csatárunk azonban a kapussal szemben fölé bombázta. A 9. percben az ellenfél részéről Stănescu távoli lövése a kapufán csattant és a következő percekben Gyengét tornáztatták meg a Duna partiak, de kapusunk magabiztosan állta a sarat. A Dacia Unirea részéről Petre és Stănescu tűnt a legveszélyesebbnek.

A 27. percben megtört a jég Aszalos remekül vette észre Kovács Lórántot, aki szemfülesen becsapta a kapust és megszerezte a vezetést: 0-1. A gól után sem ült le a mérkőzés, a hazaiak ostrom alá vették Gyenge kapuját. Annak ellenére, hogy a sereghajtó ellen játszottunk, fél órányi játék után nem volt nagy különbség a két csapat között. A 38. percben hatalmas FK helyzet maradt ki, Gál-Andrezly jobboldali beadása Jelena lábára érkezett, csatárunk azonban két méterről sem tudta berúgni.

Négy perc múlva ismét Jelena került helyzetbe, de a tizenhatosba érve Ciobanu szabályos szerelését a játékvezető szabálytalannak látta és büntetőt ítélt. Az ajándék tizenegyest Ivanovici higgadtan értékesítette: 0-2. Szünet előtt Jelena is feliratkozott a góllövők közé, Schieb remek passzából nem hibázott: 0-3.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk és egy szép Kovács-Schieb-Jelena akciót követően csatárunk a kapus mellett a hálóba gurította a labdát: 0-4.

Az 59. percben góllá érett a Dacia Unirea kitartó próbálkozása, Petre szabadrúgásból középre gurított és Stanescu távolról a bal alsóba bombázta: 1-4.

A 67. perc újabb gólt eredményez, Ivanovici is duplázni tud, a tizenhatoson kívülről eleresztett lövését Andrei nem tudja megfogni: 1-5.

A 85. Percben Gergely remekül indította Jebarit, középpályásunk beadásába Rotar fejelt bele, de Andrei hárította. Nem sokkal később Hernando került ziccerbe, de spanyol játékosunk a kapusba rúgta a labdát. A rendes játékidő vége előtt Stanescu is duplázhatott volna, átlövése kevéssel ment mellé. Csapatunk tetszetős futballal folytatta veretlenségi sorozatát és újabb három ponttal gadagodott, amelynek köszönhetően feljöttünk a hetedik helyre.

Liga 2., 14. Forduló: Dacia Unirea Brăila – FK Csíkszereda 1:5 (0:3)

Gólszerző: Stănescu (59.), illetve Kovács (27.), Ivanovici (tizenegyesből 42., 67.), Jelena (45., 50.).

Sárga lap: Priboi (29.), illetve Kovács (38.).

Dacia Unirea Brăila: Andrei – Cocîrla, Ciobanu, Paliu, Șandru (Stănciulescu 46.), Robu, Apostol, Stănescu, Petre (Voinescu 74.), Duțu, Răducan. Vezetőedző: Florentin Petre.

FK Csíkszereda: Gyenge – Aszalos, Gergely, Apró, Ivanovici, Bara (Csürös 59.), Kovács (Kelemen 70.), Szondi (Jebari 59.), Gál-Andrezly, Schieb (Rotar 67.), Jelena (Hernando 67.). Vezetőedző: Valentin Suciu.

Szép Zoltán