Esős időben és a főváros melletti Voluntari-on került sor az U17-es Románia kupa döntőjére, ahol a nagynevű Bukaresti Dinamo és az FK Csíkszereda csapott össze.

Az ”Anghel Iordănescu” stadionban az FK Csíkszereda csapata egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet és folyamatosan építkezett, egymásután dolgozta ki a helyzeteket, de a befejezés nem volt sikeres. A Tamás Nándort nélkülöző U17-es csapatunk végig küzdött és az első félidőt követően 0-0 volt az állás.

Szünet után a Dinamo, Gabriel Răducanu révén egy csíki kapu előtti nagy kavarodásból egy szerencsés találattal szerezte meg a vezetést. Ezt követően az FK még többet támadott, de a gól elmaradt, ráadásul a fővárosiak egy ellentámadásból az utolsó percekben növelni tudták az előnyt és ezzel beállították a végeredményt.

Bukaresti Dinamo – FK Csíkszereda 2:0

FK Csíkszereda U17: Bencze – Berkeczi, Kovács, Becze, Simó – Bara, Solymosy, Zsombori – Barta, Tóásó, Antal. Játszott még: Tankó, Rácz, Máthis, Csala.

A mérkőzés videó összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.

u17b

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon jól kezdtünk az első 20 percet mi uraltuk, de gólt sajnos nem tudtunk lőni. Ezt követően a Dinamonak volt három helyzete, amit Bencze barvúrosan hárított! A szünet után szerencsés volt a Dinamo, amely egy szögletből szerencsés találatot ért el, a labda ráesett a csatáruk lábára és onnan bepattant. Ezt követően mindent megpróbáltunk, cseréltünk is játékosokat, de nem tudtunk igazán frissíteni. A mérkőzés vége fele fel is szakadt a védekezésünk és ellentámadásból gólt kaptunk. Gratulálok a fiúknak, úgy érzem jobbak voltunk, de a focit gólokra játsszák és mi sajnos a mai nap nem tudtunk gólt lőni, így nem mi emelhettük magasba a kupát. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra és gratulálok mindenkinek!”

A döntő legjobb kapusának Bencze Norbertet választották, aki Nicolae Constantintól az U21-es román válogatott másodedzőjétől vehette át az elismerést.

Bencze

Szép volt fiúk, büszkék vagyunk rátok!!