Interliga néven új bajnokságot indított a Román Labdarúgó Szövetség. A bajnokságba az FK Csíkszereda is bekapcsolódott.

Négy korosztály érintett a bajnokságban: a 2006-ban, 2007-ben, 2008-ban és a 2009-ben születettek. A labdarúgó szövetség nyolc zónára osztotta az országot, zónánként öt megye szerepel. Hargita megye Fehér, Maros, Brassó és Kovászna megyével került egy csoportba. Hargita megyéből két klub, az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC (SZFC) iratkozott be.

Az előírások értelmében mindössze azt jegyzik, hogy a csapatok győztek, döntetlent játszottak, vagy vesztettek. Ugyanakkor nincs továbbjutás, illetve díjazás. A szabályzat értelmében egy labdarúgó pályát négy részre osztanak és azon egy időben zajlanak a focimeccsek.

 Lezajlott az első forduló

 Az első fordulót a hétvégén játszották Brassóban, ahol az FK Csíkszereda korosztályos csapatai a következőképpen szerepeltek: 2006-os korosztály: 1 győzelem, 2 döntetlen (edző: Incze Tibor); 2007-es korosztály: 1 győzelem, 2 döntetlen (edzők: Kurkó Attila és Kovács Tamás); 2008-as korosztály: 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség (edző: Incze Tibor és Bucsi Károly); 2009-es korosztály: 3 vereség (a gyerekek először szerepeltek tornán).

A következő fordulót jövő hét végén szervezik, az FK csapatai Nagyszebenbe utaznak.