Lejátszotta első hazai mérkőzését az FK Csíkszereda U17-es Elit csapata: a fiatalok 3-1-re legyőzték az Aradi UT Bătrâna Doamnă alakulatát.

Tétmeccsen először játszott a csíkszeredai füves pályán az FK Csíkszereda U17-es Elit csapata. Dusinszki Zoltán edző tanítványai már hét közben bebizonyították, hogy van helyük az Elit bajnokságban, hiszen kedden idegenben 3-0-ra verték a Dévai Kiválósági Központot. Az első fordulóban az Aradi UT Bătrâna Doamnă is győzött (5-1-re verte a Szatmárnémeti LSP-t), így rangadóra számíthattunk.

Gyönyörű találatok

Az elvárásoknak megfelelően alakult a szombat délelőtt 11-kor kezdődött találkozó. Az első játékrészben a meccsre kilátogatott szülők, rokonok és barátok Barta Norbert gyönyörű találatának tapsolhattak; Barta közel húsz méterről nagyszerűen találta el a labdát, amit a hosszú sarokba juttatott (1-0). Az első játékrészben a vendégek egy kapufáig jutottak.

A szünet után az aradiak is építkeztek, ráadásul az 55. percben egy tizenegyesgyanús helyzetben a játékvezető akár büntetőt is fújhatott volna a vendégeknek, ám mégsem tette. A 65. percben ismét Barta Norbert volt eredményes: jobb oldalról a hosszú alsó sarokra helyezett, a játékszerbe a kapus csak beleérni tudott (2-0). Innentől kezdve az aradiak nyomás alá helyezték a csíkiak védekező harmadát. A 77. percben szépítettek is: a kiharcolt szabadrúgásból egy nagyon jól sikerült pontrúgást végeztek el, a beívelt labdát pedig a hazaiak kapujába fejelték (2-1). Az utolsó percekben az egyenlítésért hajtott az „öreg hölgy”, egy ellentámadás után azonban ellene ítélt büntetőt a bíró. A tizenegyest Solymosy Lehel értékesítette, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Eredmény, U17-es Elit Liga, 1. csoport, Nyugati-csoport: FK Csíkszereda – Aradi UT Bătrâna Doamnă 3-1 (1-0). Az FK gólszerzői: Barta Norbert (két találat) és Solymosy Lehel.

A fiuk a következő fordulóban, szeptember 10-én Marosvásárhelyre utaznak, ahol az ASA-val játszanak.