A Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága egyhangú döntésének értelmében elhalasztották a harmadosztályú bajnokság hétvégi 19. fordulóját. A döntés az utánpótlás bajnokságot is érinti, így ifjúsági csapataink sem lépnek pályára a hétvégén.

A halasztásra a hétvégére beharangozott havazások miatt kerül sor. A harmadosztályú bajnokság március 23-24-re tervezett mérkőzéseit április 3-án pótolják, míg az utánpótlás bajnokságokban május 2-án. A Végrehajtó Bizottság ugyanakkor arról is határozott, hogy a Galaci FC Metalosport csapatát felhalmozott adósságai miatt kizárják a harmadosztályú bajnokságból, így az FK Csíkszereda április 3-án állni fog.

Bálint László György vezetőedző a halasztással kapcsolatban, így nyilatkozott:

“Sajnos, ez a döntés nem kedvez nekünk, hisz a románvásári meccs után a csapat nagyon jó hangulatban volt és úgy szerettük volna, hogy játszodjunk a hétvégén is, de az időjárással nem tudunk harcolni. Ugyanakkor a pályára is kell vigyáznunk és ilyen szempontból azt kell mondjam, hogy jó, hogy nem lesz mérkőzésünk a hétvégén. Az edzéseket sem volt könnyű megoldani, hisz a műfüves pálya is havas volt és a sátorban kellett edzeni, de ennek ellenére a munkát elvégeztük, minden rendben volt. Jakab Róbertet hétfőn megműtötték, így ő 5-6 hónapig nem áll rendelkezésre, de rajta kívül mindenki játékra kész. Próbaérettségi miatt a héten a fiatalokat is nélkülöztük, de nagyon fontos az, hogy az iskolában is jól teljesítsenek!”

Az U19-es Elitligás csapatunk vezetőedzője Purguly Árpád sem örült a halasztásnak:

“Az igazság az, hogy nem érint jól bennünket a halasztás, mert a csapatlétszám eléggé alacsony és ez a szerda-szombat nagyon megfogja terhelni a játékosokat. Megpróbálunk helytállni, de nem ideális a helyzet. A Gica Popescu Akadémia elleni győzelmünk után úgy éreztem, hogy a csapat jó lendületben van, de most ez a helyzet esélyt ad arra, hogy ez a lendület megtörjön, úgyhogy ezen majd dolgozni kell!”