Kárpátalján járt az FK Csíkszereda 2010-es korosztályú csapata.

A Kovács Tamás edző által felkészített csapatunk az Ungvár Kupán vett részt, melynek helyszíne a Zinedine Zidane-ról elnevezett sportcentrum volt.

IMG_20181129_095559_642

A tornán a hazaiakon kivül Szlovákiai, Lengyelországi és Magyarországi csapatok vettek részt. A 32 csapatos Ungvár Kupát az FK Csíkszereda a 12. helyen zárta.

Első csoportkör:
Chayka – FK Csíkszereda 0-9
Cernaut KBU – FK Csíkszereda 0-5
Zinedine I. – FK Csíkszereda 2-0

Második csoportkör:
Debreceni Focisuli – FK Csíkszereda 6-2
DYSSH Kiev – FK Csíkszereda 2-0
Lider Sofiya – FK Csíkszereda 0-1

9-12 helyért:
Euroshpon Smiga – FK Csíkszereda 1-1 (büntetőkkel 7-6)
Olimp – FK Csíkszereda 1-0

FK Csíkszereda:  Ambrus Lukács, Antal Csanád, Biró Botond, Györfi Bence (SZFC), Kajtár András, Lukács Bence, Lukács Gergő, Rusu Mark, Szatmáry Gergő.

Kovács Tamás edző nyilatkozata:

“Egy idegen ország, idegen környezetébe utaztunk, ahol nem meglepő módon számunkra távolinak tűnő játékstílus, de annál minőségibb talajborítás, illetve példaértékű szervezés fogadott bennünket. Ez nem jelenti azt, hogy nem találkoztunk már a játékra egyáltalán nem építkező és kifejezetten már ebben a korban eredménycentrikus csapatokkal, akik csak a labda felrúgásával vannak elfoglalva, mivel a román csapatok nagy része is ezt részesíti előnyben, ezért nekünk ehhez kellett alkalmazkodnunk és a saját játékunkat próbáltuk ráerőltetni a fizikailag láthatóan fejlettebb ellenfeleinkre. Az első két mérkőzésünket leszámítva mindegyik nagy iramú, kiélezett összecsapás volt, amelyekből nagyon sok tapasztalatot szereztünk. Ha a hátulról történő labdakihozataloknál kicsit higgadtabbak vagyunk és a számtalan kidolgozott helyzet után éltünk volna az előttünk adódó lehetőségek töredékével, akkor a végső helyezésünk is előkelőbb lett volna, de összességében a mutatott játékkal, valamint a gyerekek hozzáállásával meg voltam elégedve. Úgy gondolom szükség van arra, hogy ne csak a környező városok csapataival, hanem néha külföldi egyesesületekkel is összemérjük a tudásunkat, ez megmutatja azt, hogy hozzájuk képest hol állunk a képzésben és rávilágít arra, hogy melyek azok a képességek, amelyek terén méginkább fejlődnünk kell.”