U18-as és U16-os csapatunknak is maradt még esélye az Elitligába jutáshoz, de a feljutás az utolsó fordulóban dől el.

Széchenyi Márton csapata a hazai 5-2 után, idegenben is legyőzte a brassói alakulatot és ezzel az eredménnyel életben tartotta továbbjutási esélyét. Amennyiben az utolsó fordulóban 5-0-ra nyernek a Hermannstadt ellen, akkor feljutnak az Elitligába.

Steagu Rosu Brassó – FK Csíkszereda U18 0:1 (0:1)

Gólszerző: Balázs Ferenc.

FK Csíkszereda U18: Rigmányi, Miklós, Kelemen, Bratu, Bakó, Balázs, Tankó, Borbély, Szőcs, Bedő, Méhes. Beállt: Miclea, Palistán, Marucza.

Széchenyi Márton vezetőedző nyilatkozata:

“Közvetlen riválisunk ellen sikerült idegenben győzni, ami gyakorlatilag eldöntötte a bajnokság dobogós helyezéseit. Jövőhéten döntőt játszhatunk ugyan hazai környezetben, de az egymás elleni eredmények miatt 5:0-ra kell nyernünk, ha az első helyezést akarjuk megkaparintani. A hét jelmondata “az esélytelenség nyugalmával, az esélyesség terhe nélkül” lesz, felkészülve arra, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésen felszabadultan kell játszanunk, tudatában annak, hogy semmi veszítenivalónk nincs, hiszen a csapat bőven túlteljesítette az előzetes várakozásokat. Mindenképp nyerni szeretnénk, de nekünk mindig csak a következő gólra szabad összpontosítani, ha ez sikerül, bármi megtörténhet.”

Az U17-es bajnokság 17. csoportjában, az FK Csíkszereda U16-os csapata jól kezdte a találkozót félidőben 2-1-re vezetett, de a Dusinszki Zoltán által felkészített együttes a második játérészben szellemileg és fizikailag is elfogyott. Fiatal csapatunk az elmúlt három mérkőzésen mindössze egy pontot gyűjtött és az utolsó fordulóban nehéz helyzetbe került, hisz a győzelem nem elég az Elitligába való feljutáshoz.

Steagu Rosu Brassó – FK Csíkszereda U16 3:2 (1:2)

Gólszerzők: Köllő, Botorok.

FK Csíkszereda U16: Albert – Baga, Bakó, Vita, Tóth, Szondi, Csala, Casiadi, Corbu, Köllő, Botorok. Játszott még: Vârtosu, Somodi, Vitos.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Az első félidőben jól játszottunk, amit megbeszéltünk az öltözőben az nagyjából sikerült is. Átvettük a játék irányítását, az ellenfél alig tudta megközelíteni a kapunkat, a gólt is egy távoli lövésből kaptuk. Szünetben 2-1-re vezettünk és magabiztosan mentünk pihenni, de amikor kijöttünk az öltözőből minthogyha teljesen megváltozott volna minden. Igaz, hogy Botorok fejelt még egy kapufát, de nagyon visszaesett a teljesítményünk, a középpályán elfogytunk és a védelem bizonytalan lett, ugyanakkor az ellenfél agresszivítása kicsit meglepett minket és sajnos megfordították az eredményt. Most azon dolgozunk, hogy kimásszunk a gödörből, reméljük, hogy az utolsó fordulóban sikerül győzni.”