Háromgólos vereséggel kezdte a 2015/16-os idényt a labdarúgó 3. Ligában az FK Csíkszereda: a csíkiak szombaton a Nagyváradi Luceafărul otthonában 3–0-ra kikaptak.

A leghosszabb kiszállással indult az FK második idénye a 3. Ligában, ugyanis a Nagyvárad melletti Váradszentmártonban lépett pályára a csíki alakulat. A fiúk pénteken délelőtt még edzést tartottak Csíkszeredában, majd buszra ültek, hogy estére Nagyváradra érhessenek. Másnap, szombaton délután hat órakor kezdődött a találkozó.

 A meccs rövid krónikája

Rosszul kezdtek a csíkiak, hiszen alig egy perc elteltével már gólt kaptak: a Luceafărulban játszó Lukács Zsombor egy gyönyörű fejes góllal indított (1–0). A rossz kezdés meghatározta a csíkiak játékát, a hazai csapat több helyzetet alakított ki, csak Husar kapus jó teljesítményén múlott, hogy az eredmény a félidőig nem változott. A második játékrészben már többet támadtak a csíkiak, és a játékukban ott volt az egyenlítés lehetősége: a 64. percben Majzik jól helyezett szabadrúgása kevéssel szállt el a kapu mellett. A mérkőzés utolsó részében ismét a hazaiak uralták a játékot, aminek meg is lett az eredménye: a 74. percben Lukács Zsombor védhetetlen lövésével már 2-0 volt az eredmény, ami a 77. percben tovább nőtt. Ekkor Lukács Modanhoz passzát, akinek lövése a kapufáról a csíki kapuba pattant (3–0).

Eredmény, 3. Liga, 5. csoport, 1. forduló: Nagyváradi Luceafărul – FK Csíkszereda 3–0 (1–0). Gólszerzők: Lukács Zsombor (2. és 74. perc), Modan (76.).

Összeállítás és a következő meccs

FK Csíkszereda: Husar – Székely, Gâlia, Szőllősi – Majzik (88., Pál), Csűrös, Tankó (56., Ilyés), Kovács, Teut, Czimbalmos, O. Moldovan (88., Antal). Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.

A következő fordulóban itthon játszik az FK: szeptember 4-én délután öt órától Almásbalázsházát (románul Bălan, falu Szilágy megyében) fogadják a csíkszeredai városi stadionban.