Közepes színvonalú mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a Románia-kupa második fordulójában így búcsúzott a sorozattól. A Szászrégeni Lendület elleni hazai mérkőzésen az utolsó percekben szerezték meg a vendégek a győztes találatot. A rutin döntött a vendég gárda javára.

Szeretett volna továbbjutni a labdarúgó Románia-kupa harmadik körébe az FK Csíkszereda csapata tegnap este, ám ebben a Szászrégeni Lendület megakadályozta a csíki csapatot.

Az FK jól kezdte az összecsapást és a 8. percben egy szabadrúgás kombináció végén Bajkó Barna révén megszerezték a vezetést. A gól adott egy löketet a hazai csapatnak ám hiába minden a lehetőségek elhaltak. A félidő második felére éledezni kezdtek a vendégek. Sőt a félidő vége felé az egyenlítést is megszerezték, miután a hazaiak a középpályán eladtak egy labdát.

A térfélcserét követően teljes mértékben egyenlő felek küzdelme zajlott a pályán. Egyik csapat sem tudott kibontakozni, amely leginkább a hazai csapatra nézve hízelgő, hiszen újfent több fiatal, alig 18 éves játékos kapott lehetőséget. A mérkőzés vége felé közeledve mindenki elkönyvelte már a hosszabbítás tényét. Négy perccel a vége előtt viszont egy újabb védelmi hiábt kihasználtak a vendégek és betaláltak Husar kapujába ezzel megnyerve az összecsapást és bezsebelve a továbbjutást.

Románia-kupa, 2. forduló
FK Csíkszereda – Szászrégeni Lendület 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Bajkó Barna (8. perc), illetve Andrei Moldovan (32.), Adrian Luca (89.).
Csíkszereda: Laurențiu Husar – Sándor Levente (a 90. percben Szőcs László), Emil Măgirescu, Székely Ervin, Tóth Tibor, Gliga Krisztián, Tankó Előd, Csűrös Attila, Ilyés Róbert, Bajkó Barna, Tankó Levente (Fodor Tamás, 85.). Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.
Szászrégen: Paul Crăciun – Dragoș Hrișcă, Răzvan Dan, Cristian Merdariu, Mircea Ungur, Adrian Luca, Andrei Moldovan, Dézsi Lóránt (87., Stoica Vilmos), Traian Truță, Ionuț Suciu (61. Gergely Sorin), Szotyori Krisztián. Edző: Enyedi Andrei.