Két felkészülési mérkőzést játszott az FK Csíkszereda a harmadik liga rajtjára készülve. Előbb a Csíkmadéfalvi MIK-et ütötte ki az FK, majd a harmadik ligás csoportellenfél a nyáron alaposan megerősödött Sepsiszentgyörgyi OSK volt az ellenfél.

Közel ötszáz néző volt kíváncsi péntek délután az FK Csíkszereda labdarúgó csapatának utolsó felkészülési mérkőzésére, amelyet a szintén harmadik ligás Sespsiszentgyörgyi OSK ellen játszottak. Az FK keretében sérülés miatt nem volt ott Ilyés Róbert és Bajkó Barna. Mindketten térdsérüléssel bajlódnak és kérdéses az is, hogy a jövő szombaton rajtoló pontvadászat első mérkőzésén Liesti ellen ott tudnak-e lenni a pályán.

A két tapasztalt játékos hiánya meglátszott a csíki csapaton. A középpályán nehezen tudták megállítani az ellenfelet. Ennek köszönhetően előbb egy jobboldali beadást követően szereztek gólt a vendégek Jakab Róbert révén, majd a 13. percben a tavaly még Csíkszeredában játszó Viorel Saim távoli lövése akadt be Demsa kapujába. A folytatásban a hazai csapat igyekezett kikeveredni a gólok okozta sokkból, de ritkán értek el a vendégek kapujáig.

A második félidőre nem változott a játék képe. Az FK jobban meg tudta szervezni középpályáját így a szentgyörgyiek már nem tudtak olyan veszélyes helyzeteket vezetni. Ellenben a csíki csapattal, amely összehozott egy-két szép helyzetet, amelyek közül a legnagyobbat Tankó Előd hagyta ki szemben a kapussal.
A vége maradt a 0–2. A főpróba nem sikerült a csíki csapat számára a bajnoki rajt előtt. Hétvégén, augusztus 30-án, már élesben megy a játék. Az FK ellenfele a Liseti lesz.

Eredmények
FK Csíkszereda – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–2 (0–2)
Gólszerzők: Jakab Róbert (10.), Viorel Saim (13.).
Csíkszereda: Demsa – Majzik, Székely, Lőrincz, Tóth, Gliga, Csűrös, Tankó Előd, Kiss, Gergely, Fodor. Játszott még: Kicsi, Gál és Kovács. Edző: Ilyés Róbert és Albu László.
Sepsiszentgyörgy: Nagy – Răduțoiu, Armando, Suciu, Péter, Jakab, Stângă, Negotei, Fülöp, Saim, Stăncescu. Játszott még: Rusandu (kapus), Liviu, Szabó, Berde, Dénes, Tompa és Mircescu. Edző: Valentin Suciu.

FK Csíkszereda – Csíkmadéfalvi MIK 12–0 (6–0)
Gólszerzők: Bajkó Barna, Szőcs László 3-3, Gál Roland, Gliga Cristian 2-2, Tóth Tibor és Fodor Tamás 1-1.

Fotó: Halmágyi Zsolt