Bravúros győzelmet aratott az FK Csíkszereda U17-es csapata a Krajovai U ellen az Elitligában.

Dusinszki Zoltán legényei az első perctől fogva keményen küzdöttek és nagyon akarták a győzelmet, ez végig látszott a fiatalok játékában. A 13. percben egy szögletet követően Szondi fejesével vezetést szerzett az FK, majd a 44. percben hasonló a forgatókönyv, de ezúttal Gergely fejelte be a labdát az oltyánoka kapujába és ezzel meglepetésre két góllal vezettek az akadémistáink. A félidő vége előtt a szerencse is mellénk állt, a krajovaiak lövése ugyanis a kapufán csattant, így maradt a 2-0.

?????????????

Szünet után a vendégek mintha lendületesebben kezdték volna a játékot, mégis a 63. percben Corbu sokadik betörése ezúttal sikeres, szépségdíjas találatával már 3-0-ra vezetett a Dusinszki legénység. A folytatásban is nagy marad az iram és helyzet helyzetet követ, de a 78. percben betalálnak az oltyánok és felcsillant a szemükben a remény. A gólt követően nem sokkal Casiadi egy fölösleges tettével begyűjti második sárgalapját és tíz emberrel marad az FK. Három perccel a rendes játékidő lejárta előtt Rácz fejberúgja ellenfelét és a játékvezető kiállítja, Krajova pedig vérszemet kap, hisz kettős emberelőnybe kerültek. A hátralevő időt okosan és ügyesen védekezte ki a csapat és győzelmével feljött a tabella második helyére!

FK Csíkszereda U17 – U17 Krajovai U 3:1 (2:0)

Gólszerzők: Szondi, Gergely, Corbu.

FK Csíkszereda U17: Albert – Baga, Szin, Gergely, Lázár, Szondi, Casiadi, Csala, Rácz, Corbu, Pálhegyi. Cserék: Gyerő, Barabás.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Egy nagyon erős ellenfelet sikerült ma legyőznünk. Az elejétől magunkhoz vettük a kezdeményezést, az első félidőben a mi akaratunk érvényesült. Sikerült két pontrúgás után gólokat szerezni és a félidőben vezetni 2-0-ra. A második félidő első 15 perce az ellenfélé volt, nagyon nagy nyomást gyakoroltak ránk, de gólt ismét nekünk sikerült szerezni és úgymond lezárni a mérkőzést. De, két rossz egyéni döntés miatt kilenc emberrel kellett kiharcolnunk a győzelmet. A fiúk megmutatták, hogy mi itthon bárkit le tudunk győzni. Még hátra van két fontos mérkőzés és ha azokat hozzuk akkor meglehet az Elitliga elődöntő! Gratulálok a srácoknak és Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok minden FK szurkolónak.”