Jó iramú, helyzetekben gazdag és hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk Székelyudvarhely harmadosztályú csapatával.

Valentin Suciu együttese uralta ugyan az első félidőt, mégis az SZFC szerezte meg a vezetést, miután a 39. percben Jakab távoli lövése a hálóban kötött ki. Szünet után az FK már kihasználta helyzeteit és öt perc alatt kétszer is eredményesek voltak, előbb János, majd Antal is betalált. Ezen a meccsen egyébként lehetőséget kapott Suciu Toni is, egykori akadémistánk, aki több mint egy évet töltött Felcsúton a Puskás Akadémia korosztályos együtteseiben.

FK Csíkszereda – Székelyudvarhely FC 2:1 (0:1)

Gólszerzők: János (52.), Antal (57.), illetve Jakab (39.).

FK Csíkszereda I. félidő: Bartók – Palmes, Apró, Intzidis, Bor – Bara, Kálmán – Pintér, Bauza, Marrone – Suciu.

FK Csíkszereda II. félidő: Albert – Takács, Csonka, Intzidis, Simó – Csürös, Sütő – Botorok, Antal, János – Becze. A 2. félidőben beállt még: Szondi, Perényi, Pál, Gergely.

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

„Az első félidőben eléggé jó volt a játékunk, kár hogy nem volt eredményes is. Sok akciót tudtunk végrehajtani, ami biztató. Uraltuk az első játékrészt, ám volt pár pontatlanságunk, az egyikből gólt is kaptunk. Figyelmesebbek kell legyünk. A második félidőben a ritmus alábbhagyott, de ahogy a fociban lenni szokott, jöttek a gólok, és sikerült fordítanunk. Több fiatal játékosunk is lehetőséget kapott, aki bevethető volt, mindenki pályára lépett. A sok cserével is voltak szép akcióink. Összességében nagyon jó, ritmusos edzőmeccs volt.”