Vereséget szenvedett hazai pályán az FK Csíkszereda a 3. Liga 17. fordulójában, szombaton: a Kolozsvári Sănătatea (becenevén a zöld vírusok csapata) 1-0-ra diadalmaskodott a csíkiak felett.

Rendkívül vizes pályán zajlott a találkozó, amelyre a szokásosnál kevesebb, mintegy háromszáz szurkoló látogatott ki.

Egyetlen találat a mérkőzésen

A 15. percben már gólt láthatott a közönség, igaz, nem abban a kapuban, amelyben szerette volna: az FK játékosai a középpályán labdát veszítettek, a gyors ellentámadásban a kolozsváriak jobb szélsője, Someșan Andrei betört a tizenhatosig, ahonnan az FK kapusa mellett a kapuba gurította a labdát (0-1). A góltól megilletődtek a csíkiak, hiszen egészen a 27. percig kellett várni egy említést érdemlő helyzetre. Ekkor Bajkó Barna oldalról a középen érkező Ilyés Róberthez passzolt, aki az ötösről rosszul rúgta – mondhatni gurította – a labdát, így a vendégek hálóőre könnyedén begyűjtötte azt. Az FK tovább próbálkozott, ám a helyzeteket sorozatosan rosszul fejezte be. Aztán a 37. percben a vendégek egy gyors ellentámadást építettek, amit kapufával fejeztek be.

 Cserék a félidőben

Lengyel Roland vezetőedző két helyen is módosította a szünetben a hazai csapatot: Ilyés Róbert és Teut Arthur helyett Sárközi Norbertet és Györgyi Arthurt küldte a pályára. Ám ezek a változtatások sem hoztak minőségi javulást a játékban. A 61. percben újabb hazai csere: Kovács Botond helyére Bálint Károly érkezett. A félidő legnagyobb helyzete lehetett volna a 70. perc történése: Majzik Adrián oldalbeadása Bajkó Barna mellett elsuhant, így maradt a 0-1. A találkozón volt még egy csíki csere: Tankó Előd helyére Pataki Zalán érkezett. A meccs krónikájához még hozzátartozik, hogy a vendégek játékosa, Alexandru Gașpar a 89. percben megkapta második sárga lapját.

Az FK Csíkszereda legközelebb, április 2-án Radnóton játszik.

A fényképet Gecse Noémi készítette.