A Székely – Magyar utánpótlás labdarúgó torna idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre.

A torna fővédnöke idén is Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, főszervezők Tusnádfürdő, Csepel és Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatai, társszervező Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, míg a házigazda az FK Csíkszereda. A mérkőzések hétfőtől – péntekig az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán és a csíkszeredai stadion füves pályáján zajlanak. Résztvevő csapatok az FK Csíkszereda, Gyergyószentmiklósi Jövő FC, Kézdivásárhelyi KSE, Marosvásárhelyi MSE 08, Sepsi OSK, Székelyudvarhely FC, ASR Gázgyár, UTE Labdarúgó Akadémia, 1908 Szentlőrinci Atlétikai Club, Csepel Utánpótlás Sportegyesület, Kisvárda Labdarúgó Akadémia, Videoton FCF Baráti Kör Egyesület. A hat székelyföldi és hat anyaországi csapat két korosztályban mérkőzik: 2005-2006 és 2007-2008. A torna lebonyolításáról azt kell tudni, hogy két csoport lesz (mindkettő 6 csapatos) és körmérkőzést játszanak. A csoportmérkőzéseket követően a csapatok három ágra kerülnek, ahol eldöntik a helyezések sorsát. A csoportmérkőzések után az első és második helyezett arany ágra jut, a harmadik és negyedik helyezett ezüst ágra, míg az ötödik és hatodik helyezett bronzágra jut. A mérkőzések ideje 2×20 perc és a csapatok 6+1 felállásban játszanak.

Az A csoportba került az: FK Csíkszereda, Kézdivásárhely, MSE Marosvásárhely, 1908 Szentlőrinci Atlétikai Club, UTE Labdarúgó Akadémia, Videoton FCF Baráti Kör Egyesület.

B csoport: Székelyudvarhely FC, ASR Gázgyár, Sepsi OSK, Csepel Utánpótlás Sportegyesület, Kisvárda Labdarúgó Akadémia, Gyergyószentmiklósi Jövő FC.

A megnyitó ünnepség hétfőn reggel 8 óra 30 perckor lesz az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán.

Az FK Csíkszereda hétfői mérkőzéseinek időpontjai:

2007/2008 korosztály

9:50 FK Csíkszereda – Videoton FCF Baráti Kör Egyesület

11:30 FK Csíkszereda – Kézdivásárhely SE

2005/2006 korosztály

10:40 FK Csíkszereda – UTE Labdarúgó Akadémia

12:20 FK Csíkszereda – Kézdivásárhely SE