U19-es bajnokság

17. csoport: Nagyszebeni Interstar–FK Csíkszereda U18 1–8 (0–3).

Gólszerzők: Bedő László 3, Borbély Roland 2, Szabó Zsolt, Tankó Hunor és Bratu Patrik.

FK Csíkszereda U18: Rigmányi, Marucza, Kelemen, Bratu, Bakó, Varga, Szabó, Tankó, Szőcs, Bedő, Méhes. Beállt: Borbély, Palistán, Miklós, Gedő, Salló.

Széchenyi Márton vezetőedző nyilatkozata:

“A múlthetinél erősebb ellenfelet győztünk le nagyobb gólaránnyal, ami mindenképp üdvözítő. A csapat jó állapotban van, úgy mentálisan, mint fizikálisan is. Három – a bajnokság alapszakaszát meghatározó – mérkőzés következik, amiből az első rögtön az a Medgyes, akiktől elszenvedtük első vereségünket az odavágón. Úgy gondolom, hogy a mai játékkal hazai pályán komoly esélyünk lehet a revansra.”

16. csoport: FK Csíkszereda U19–Székelyudvarhelyi FC 5–0 (0–0).

Gólszerzők: Zsombori Zsolt 2, Bara László, Bara Levente és Solymosy Lehel.

FK Csíkszereda U19: Molnár – Aszalos, Jakab, Berkeczi, Lakatos, Csiszer, Zsombori, Simó, Bara Levente, Bara László, Barta. Játszott még: Pap, Tamás, Antal, Solymosy.

IMG_3194

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

“Innentől kezdve minden mérkőzés egy döntővel kell felérjen, ezért mondtam is a fiúknak az öltözőben, hogy onnantól kezdve, hogy megnyertük az ASA elleni nagyon fontos mérkőzést, nem engedhetjük meg magunknak, hogy botoljunk és pontot, vagy pontokat veszítsünk. Ennek megfelelően jól is kezdtük a mérkőzést, sok helyzetet kialakítottunk, de valami miatt a befejezések nem jöttek úgy össze, ez lehet, hogy épp annak tudható be, hogy túlzottan akartuk. De, aztán félidőben sikerült megbeszélni egy-két dolgot és eredményesek voltunk. Volt némi változtatás is a posztokon, második félidőben úgy mentünk ki, hogy más rendszerű játékot próbáltunk meg játszani, kicsit felgyorsítva a középpályát, amit véleményem szerint a csapat nagyon jól fogadott és ez gólokban is megmutatkozott.”

11

U17-es bajnokság

16. csoport: FK Csíkszereda U17–Székelyudvarhelyi FC 5–0 (2–0).

Gólszerzők: Esztojka Botond, Kányádi Szabolcs, Suciu Toni, Ferencz Róbert és Kurkó Edvárd.

FK Csíkszereda U17: Gyenge, Esztolyka, Purguly, Rácz, Simó, Máthis, Incze, Kővári, Kányádi, Suciu, Pap. Játszott még: Badi, Ferencz, Kurkó, Szabó.

Vég Csongor vezetőedző értékelése:

“Egy pontrúgás után sikerült már a harmadik percben vezetést szerezni, de a gyors gól után, sajnos visszavettünk a tempóból. A vártnál kevesebb lehetőséget dolgoztunk ki, de így is megnyugtató két gólos előnnyel mentünk a szünetre. A második játékrész is hasonló forgatókönyvvel zajlott, akkor kerültünk helyzetbe amikor akartunk és az más kérdés, hogy akarhattunk volna többször is. Három góllal sikerült növelni az első félidei eredményt, de még mindig nem érzem a csapaton a gyilkos ösztönt.”

TNK_3571_m

17. csoport: Nagyszebeni Interstar–FK Csíkszereda U16 2–0 (1–0).

FK Csíkszereda U16: Janovics – Baga, Tóth, Vita, Lázár, Csala, Corbu, Veress, Botorok, Vârtosu, Köllő. Játszott még: Bakó, Erőss, Incze, Somodi.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon mélyen és szervezetten védekező csapattal játszottunk. Sajnos, nem tudtuk feltörni a védelmüket, ahogy megbeszéltük, a széleken vagy átlövésekkel kellett volna gólt szerezni. Átlövéseink voltak, de rendre nem találták el a kaput, nagyon gyenge minőségű volt. A húzóembereink, akiktől azt vártuk, hogy megcsinálják a különbséget, nagyon gyengén játszottak. Sok hibával, késői reakciókkal játszottunk és rendre veszítettük el a labdát, tehát igazi ziccer helyzetet nem is tudtunk kialakítani. Csalódott vagyok azért mert ezen a mérkőzésen nem volt egyetlen olyan játékos sem, aki elvállalja a vezér szerepét és győzelemre irányítsa a csapatot. Mindenki görcsösen, sok technikai hibával játszott. Számítottunk arra, hogy eljön az a pillanat is, mikor megszakad a veretlenségünk, de nem gondoltuk, hogy pont ezen a mérkőzésen. Szondi Botond és Casiadi Soma hiányoztak a mérkőzésről, mindketten a válogatottbeli kötelezettségüknek tettek eleget, Botorok ugyan visszajött, de hosszú utazás után, nem tudott jól teljesíteni, látszott rajta a fáradtság.”