Vasárnap elkezdi a rájátszás küzdelmeit U18-as Ifjúsági Ligás és U17-es Elitligás csapatunk. Mindkét gárda a Kolozsvári Universitatea ellen lép pályára, méghozzá idegenben.

Hiába vitt véghez remek sorozatot ifiligás csapatunk a bajnokság alapszakaszának második felében, a megszerzett tíz pont csupán a 10. helyezéshez volt elég. Ez azt jelenti, hogy vasárnap az alsóházban kezdjük a rájátszás küzdelmeit.

Ubrankovics Zoltán legénysége ahhoz a Kolozsvári Universitatéhoz látogat, amelyet a bajnokság során sikerült legyőzni. A hetedik fordulóban éppen a fekete-fehérek ellen tört meg a vesztes szériánk és először szereztünk három pontot a bajnokságban. Ellenfelünk az alapszakaszt a hetedik helyen zárta, egyetlen ponttal maradt le a felsőházról a szintén kolozsvári Viitorul Futball Akadémia mögött.

Csapatunkban Dencsák Kristóf sérülés miatt biztosan nem fog pályára lépni, a többi kerettag bevethető. A találkozó 12 órakor kezdődik a szászfenesi Unirea Stadionban.

Van miért visszavágni

A felsőházi rájátszásban lép pályára U17-es elitligás gárdánk. Benkó Tihamér fiai az alapszakaszt a második helyen zárták kilenc ponttal lemaradva az Universitatea Craiova mögött. Aktuális ellenfelünkről, amely az ötödik helyen jutott be a Play Off-ba, nincsenek jó emlékeink, a hetedik fordulóban hazai pályán 1–0-ra alulmaradtunk velük szemben.

A csapat szinte teljes kerettel vághat neki a mérkőzésnek, Gábor Tihamér sérülés miatt hiányozni fog. A találkozó 14 órakor kezdődik a szászfenesi Unirea Stadionban.

Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre