Kellemes tavaszi napsütésben, közel 200 néző előtt került sor a Barcarozsnyó – FK mérkőzésre szombaton.

A találkozó negyedórás késéssel rajtolt el, de azt nem közölték, hogy mi az oka a későbbi kezdésnek. A piros-fekete mezes csíkiakat  ez nem zavarta meg és jó iramban vágtak neki a mérkőzésnek. Györgyi már az első percben remekül futott el a jobbszélen és beadását Bajkó a hálóba rúgta ugyan, de a játékvezető lest ítélt. Egy perccel később már a hazaiak veszélyeztettek és néhány percre az FK beszorult saját térfelére. A 8. percben Magyarit indítják a csíki hátvédek, játékosunk befut ugyan az ellenfél tizenhatosába, de elcselezi magát és elveszíti a labdát. A folytatásban előbb Bajkó, majd Györgyi próbálkozik, aki ellen a 18. percben szabálytalankodnak a rozsnyóiak és a játékvezető tizenegyest ítél. A büntetőt Bajkó értékesíti: 0-1!

DSC_1227

A 20. percben Soufiane lendül támadásba, de fellökik. A szabadrúgást Györgyi végzi el, a labda a sorfalba megy, de a kipattanó is az övé, remekül találja el, a rozsnyóiak kapusa viszont résen van és hárítani tud.

A 25. percben ismét Györgyi kerül helyzetbe, de a tizenhatos környékén egy védővel szemben elveszíti a labdát, és a rozsnyóiak gyors ellentámadásba lendülnek, amiből Lőrincznek kell tisztáznia a kapu elől. A folytatásban Csiszer, Fabio, Bajkó összjátékot láthatunk, amelyből szép helyzet kerekedik, de az ellenfélnek sikerül szögletre rúgnia. A saroklövést követően Mitra kerül helyzetbe, fejese azonban fölé megy. A 30. percben Györgyi fut el a labdával és a megpattanó labdát kapásból rálövi, a kapus alig tudja kitolni, szép helyzet!

A 33. percben a csíki kispad előtt Bajkó küzd a labdáért, de a rozsnyóiak egyik játékosa rálép a lábára és csapatkapitányunk bokája kifordul, hordágyon kell levinni.

DSC_1232

Nincs mit tenni, le kell cserélni, gólszerzőnk helyett, Hodgyai jön be, aki szünet előtt egy támadás végén felugrik a labdáért és az ellenfél játékosa miután lepattan róla, jajveszékelésbe kezd a játékvezető pedig sárgalappal sújtja az FK csatárát…érthetetlen szituáció.

DSC_1223

Szünet után ismét jó iramot diktál az FK és a 48. percben Ilyés szed össze egy kipattanó labdát, Magyarinak passzol, aki a jobboldalról remekül adja be és Hodgyai nem tétovázik befejeli: 0-2!

A folytatásban azt hinné az ember, hogy innen már nem lehet elveszíteni a találkozót, sőt az FK többet birtokolja a labdát és Rozsnyó perceken át nem tud átjönni a félpályán. Az 57. percben mégis megtörik a jég és egy tizenhatos sarkánál kiharcolt szabadrúgásból Minciună szépíteni tud: 1-2. A gólt követően Ilyés szabálytalankodik és kap is egy sárgalapot, majd a 63. percben egy vitatható helyzetben Mitra is sárgát kap.

A 65. percben Soufiane gyors ellentámadásból, két védő közt remekül indítja Györgyit, de sajnos a rozsnyói kapus előbb ér labdához. A következő percben szerencsénk van, hisz egy baloldali támadást követően a rozsnyóiak támadója simán elfut és hatalmas kapufát rúg! Az esetet követően a csíkiak edzője érzi, hogy baj van, megpróbál frissíteni és Ilyés helyett beküldi Csüröst. Két perc múlva ismét hibázik a csíki védelem és Rozsnyó összeszed egy eladott labdát, amelyből mi jövünk ki rosszul, hisz Vlad Boţia nem kegyelmez és berúgja: 2-2.

DSC_1209

Az FK megpróbál ugyan felpörögni, de érthetetlen hibákat követnek el a játékosok. A 75. percben Fabio végezhet el szabadrúgást, beadására többen is lecsapnak, előbb Csürös fejjel, majd a kipattanót Lőrincz rúgja rá, ő azonban nem találja el jól a labdát és a kapus kiüti, harmadikra Mitra próbálkozik, de az is kimarad. A hosszabbításban ismét Mitra kerül helyzetbe, eldönthetné a találkozót, lövését a hazaiak kapusa viszont megfogja! Összességében azt mondhatjuk, hogy az FK érthetetlenül herdálta el kétgólos előnyét és inkább két pontot veszített, mintsem nyert egyet.

Barcarozsnyói Olimpic Cetate – FK Csíkszereda 2:2 (0:1)

Gólszerzők: Bogdan Minciună (57.), Vlad Boţia (70.), illetve Bajkó Barna (19., büntetőből), Hodgyai László (48.)

FK Csíkszereda: Horváth – Lőrincz, Csiszer, Kilyén, Mitra, Fabio, Ilyés (Csürös 68.), Soufiane (Eder 74.), Györgyi, Magyari (Antal 78.), Bajkó (Hodgyai 36.).

Bálint László György vezetőedző nyilatkozata:

“Nem tudom mi történt a csapattal a 60. perc után, de ha a következő fordulókban is így játszunk, ahogy az utolsó harminc percben, akkor nem érdemeljük meg a feljutást. Nem értem miért csinálunk ilyen hibákat, hogy az ellenfél nem is jön ránk és mi oda adjuk a labdát és megnehezítjük a saját dolgunkat. Próbáltam cserékkel frissíteni a csapatot, de nem igazán sikerült és ezt sem értem igazán, hisz vannak játékosok akik haragszanak, ha nem játszanak és én megértem ezt, mivel egy játékos aki megelégszik azzal, hogy kispadon van, az nem profi játékos! De, amikor lehetőséget kapnak, akkor mutassák meg, hogy megérdemlik a kezdőcsapatot. Vannak játékosok akiktől, többet várok, mert tudom, hogy többre képesek. Mindenesetre gyorsan fel kell ébredjünk, mert pénteken nehéz meccs vár ránk és Bákó is eltávolodott. Abban biztos vagyok, hogy fogunk harcolni az utolsó percig, de nem lesz könnyű.”