Gyenge minőségű gyepen, de kellemes 22 fokos melegben vette kezdetét a Farul Konstanca – FK Csíkszereda második ligás bajnoki mérkőzés.

A 15500 férőhelyes szebb időket is megélt Farul stadion romos állapotban van, 1970-ben épült és állítólag 1999-ben felújították, de ennek nyoma sincs, a Farul felirat is a székeken a gyom miatt alig látszik.

Fotó: Szép Zoltán

Az összecsapásra mintegy 1500 néző volt kíváncsi és a helyi keménymag román zászlókkal felszerelkezve érkezett, a meccs során többször is felhangzott a Románia, Románia! rigmus, amely alapján a kivülálló azt hihette, hogy valami nemzetközi mérkőzés van.

Fotó: FC Farul

A meccsre készült műsorfüzet úgy nézett ki, mintha egy 30 évvel ezelőtti újságot tartana a kezében az ember. Ebben a műsorfüzetben az FK Csíkszereda történelméről is, illetve a Farul Konstanca korábbi Hargita megyei együttesekkel lejátszott bajnoki mérkőzéseinek eredményeiről írtak, melyből kiderült, hogy eddig minden alkalommal a tengerpartiak győztek, legyen szó Gyergyószentmiklósról vagy Borszékről. Csíkszeredával pedig korábban hivatalos meccset még nem vívtak, legalábbis a műsorfüzet szerint.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban és a 9. percben a Farul játékosa Stoica óriási helyzetbe kerül, egy kavarodást követően egyedül találja magát szemben a kapussal, de szerencsére Bordás nagy bravúrt bemutatva hárítani tudta a közeli lövést. Nem sokkal később egy szögletrúgást követően nem tudnak felszabadítani védőink és a megpattanó labda Kanda elé pattan aki közelről kapura lövi, de Bordás ismét jó helyen van.

Fotó: FC Farul

A folytatásban ellentámadásba lendül az FK, előbb Bara kerül helyzetbe, de a lövés pillanatában egy konstancai védő blokkolni tudja, majd két szögletet is elvégezhet a piros-fekete együttes, de nem tudunk veszélyesek lenni. A 20. Percben érdekes jelenetek játszódnak a lelátón, a konstancai szurkolók egymással kerülnek konfliktusba és verekedésre is sor kerül.

Miközben a lelátón bunyóznak, Erdei beadását Mitra fejeli kapura, de mellé megy. Alig telik el egy perc és  Erdei távoli lövése, jó erős, de mellé megy. A 24. percben Bordás kirúgása hosszan száll előre, Barta ügyesen veszi le a labdát a baloldalon, jó iramban tör be a tizenhatosba, beadását azonban  a kapus lefüleli és megfogja. Ezt követően gyors ellentámadásba lendül a Farul és Kanda jobboldali beadását Stoica ollózva lövi rá, ami Bordás kezei között landol. A 29. percben Palmes jobboldali beadása remekül száll Barta elé, aki hatalmas ziccerben találja magát, lövését azonban a konstancai kapus bravúrral hárítja.

Fotó: FC Farul

A 37. percben Barta szabálytalankodik az alapvonal és a tizenhatos sarka között, megmozdulását a játékvezető sárgalappal bünteti. Az elvégzett szabadrúgást Lica kapásból berúgja ugyan, de hatalmas les volt és a partjelző érdekes módon észre sem veszi, marad az 1-0.  Szünet előtt Bajkó is helyzetbe kerül, de fejese fölé megy.

Egy kiegyensúlyozott első félidőt követően a hazaiak jó iramban kezdik a második játékrészt, szabadrúgást harcolnak ki és Patrick Petre lövése a sorfalban elakad. Egy percre rá már az FK támad, Barta balszélen nehéz szögből és távolról rúgja kapura, de a kapus könnyedén megfogja. Az 53. percben Lalic is besárgul, a szabadrúgást Stoica végzi el, hatalmas bombáját Bordás csak elvetődve és bravúrral tudja hárítani. Három perc múlva Eder távoli lövéssel próbálkozik, de jól helyezett lövésében nem volt elég erő. Az 58. percben egy szép konstancai akciót láthatunk, majd Stoica kerül hatalmas ziccerbe a tizenhatoson belül, de szerencsénk van, mellé rúgja! A folytatásban frissíteni próbál Valentin Suciu vezetőedző, aki előbb a TSC Topolyától visszatért Antal Barnát küldi pályára, majd Hodgyai és Takács is lehetőséget kap. A 70. percben Stoica szabadrúgása jól helyezett, Bordás csak bravúrral tudja kiütni. A szögletből is veszélyesek, Lica duplázhatna, de szerencsére Bordás a helyén van! A hazaiaknál is bravúrt kell bemutasson a kapus, Takács lövését csak nehezen tudja kiütni. A 74. percben a Konstancaiak felszabadítanak és a felrúgott labdára a baloldalon üresen maradt Stoica csap le, nagy ritmusban érkezik és betör a tizenhatosba, majd Bordás lábai között a kapuba gurítja: 2-0.

Fotó: FC Farul

A gól után nem sokkal Antal centerezését Mitra fejeli rá, de sajnos fölé megy. Az FK utolsó helyzete Palmes nevéhez fűződik, a jobboldalról beadott labda jól száll be és meglepi a kapust is, épphogy szögletre tudja menteni, de a szépítés elmarad. Az FK Csíkszereda harmadik vereségét szenvedte el és idegenben továbbra sem tudott pontot szerezni, ami viszont még rosszabb, hogy kieső helyre kerültünk.

Konstancai Farul – FK Csíkszereda 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Lica (38.), Stoica (74.)

FK Csíkszereda: Bordás – Palmes, Mitra, Lalic, Majzik, Veres, Eder, Barta (63. Antal), Erdei (Takács 66.), Bara, Bajkó (Hodgyai 66.).