Elkezdődött a munka az FK Csíkszereda labdarúgó klubnál is. A harmadik ligában pallérozódó csapat, és az országos ifjúsági bajnokságban érdekelt U18-as és U16-os csapatok már a múlt héten elkezdték a tréningeket a márciusban rajtoló tavaszi idényre. Sőt a felnőtt csapat már szombaton felkészülési mérkőzést is játszik. A szűk kéthónapos felkészülési program is közel teljesnek mondható.

Véget ért a csíkszeredai labdarúgók számára a téli szünet. Közel egy hete beledobták magukat a munkába. A harmadik ligában érdekelt felnőttek, és az országos ifjúsági bajnokságban szereplő U18-as és U16-os csapatok is kőkeményen készülnek.

Szombaton már meccs
Napi egy edzés mellett készül a márciusi rajtra az FK Csíkszereda felnőtt kerete. A tréningeket már a múlt héten elkezdte a csapat, amelyben kisebb nagyobb változások is történtek. Nem tagja a keretnek a tavaszi idényben Demsa Krisztián hálóőr, aki Ausztriában vállalt munkát, továbbá közös megegyezés alapján nem Csíkszeredában folytatja pályafutását Kis Szabolcs, illetve Magirescu Emil. A három kiesőt már pótolta a vezetőség, hiszen az U18-as keretből felkerült Dávid Norbert kapus, illetve Czimbalmos Zalán és Szöllősi Márton. A három fiatal játékos a felnőtt csapattal készül és abban az esetben, ha nincs mérkőzés összeférhetetlenség, akkor visszamehetnek a korosztályos csapatba. Czimbalmosnak és Szöllősinek nem lesz új dolog a harmadik liga, hiszen már az őszi idény során is bevetette őket Ilyés Róbert edző-játékos. A többi játékos maradt a csapattal. Sőt hosszas sérüléséből visszatért Tóth Tibor is, aki szintén belevetette magát az alapozásba.

„Egyelőre ezzel a kerettel készülünk. Megtörténhet, hogy lesz erősítés még a rajtig. Január 21-24. között Felcsútra megyünk, ahol egy rövid edzőtáborban veszünk részt. Itt a tervek szerint két felkészülési mérkőzést játszunk. Ezt követően február közepén egyhetes edzőtábor következik Csíkszépvízen, amely során a fizikális felkészülést helyezzük előtérbe. A két felcsúti mérkőzés mellett további két találkozót kötöttünk le. Január 17-én, szombaton, 13 órától fogadjuk a Bákói Aerostart, majd január 31-én a második ligás Tatrangi Egyesülést. Utóbbi mérkőzés kezdési időpontja még nem végleges. Mindkét találkozót a Márton Áron Gimnázium mögötti műgyepes pályán játsszuk” – foglalta össze Ilyés Róbert a terveket.

Készülnek az ifik is
Az iskolakezdéssel munkába álltak az FK Csíkszereda U18-as és U16-os csapatai is, akik az országos ifjúsági bajnokságra készülnek. A felkészülés elején a két korosztályos csapat munkája közösen zajlik. Február 1-től viszont a két csapat útja „elválnak”. Az U16-os csapat ugyanis február 1-én Felcsútra megy egy egyhetes edzőtáborba, míg az U18-as gárda itthon készül.

Dusinszki Zoltántól a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai irányítója elmondta, hogy egyelőre egy mérkőzés van biztosan lekötve. Január 31-én 11, illetve 13 órától a Nagyszebeni Interstar érkezik Csíkszeredába egy páros mérkőzésre. Dusinszki megjegyezte, hogy további mérkőzések is lekötésre kerülnek, hiszen több klubbal is egyeztetnek már. Szó van arról, hogy jön a Ceahlaul Piatra Neamt, a Marosvásárhelyi ASA, illetve a Medgyesi Gaz Metan is. Ennek fényében remek felkészülési mérkőzéssorozat vár az ifjúsági csapatokra is.

Úgy a felnőttel, mint az ifjúsági csapatok számára a tavaszi rajt előreláthatóan március 7-én kezdődik. Ezt viszont hivatalosan még nem közölte a román szakszövetség, illetve ezen kezdési dátumot nagyban befolyásolhatja az időjárás is.