Jól kezdte a mérkőzést az FK Csíkszereda, amely fél perc után előbb Kilyén, majd Györgyi révén került helyzetbe. A 8. percben Magyari tört előre, a tizenhatoson belül passzolt Bajkónak, aki fölé rúgta. Két perc se telt el, ismét Magyari cselezett a labdával, remekül fordult le a foksányiak védőjéről, majd helyzetbe hozta Bajkót, de csapatkapitányunk nem érte el a labdát. A 13. percben az ellenfél első alkalommal jött át a mi térfelünkre és a csíki védelem figyelmetlenségét kihasználva az előretörő Budeanu lövését Horvát nem tudta hárítani: 0-1.

FK Csíkszereda - CSM Focșani

A 15. percben Györgyit felrúgták a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt, Bajkó pedig magabiztosan értékesítette: 1-1. Három perc múlva ismét Györgyi vezetett veszélyes támadást, de a tizenhatos sarkánál elkaszálták. Fiatal játékosunk szabadrúgást végezhetett el és ezúttal is remekül találta el a labdát, így sorozatban harmadik mérkőzésén rúgott gólt szabadrúgásból: 2-1!

FK Csíkszereda - CSM Focșani

A folytatásban is az FK dominanciája érvényesült, Lőrincz indította mesterien Csiszert, aki balszélen futott el és beadásába Bajkó fejelt bele, de sajnos a labda mellé szállt. Nem sokkal később Foksány szabadrúgásból próbálkozott, de a labda szerencsére Horvát kezében landolt. A 41. percben szögletrúgásból veszélyeztettünk, Lőrincz kétszer is kapura rúgta, de a kapus mindkét alkalommal elvetődve ugyan de kivédte a lövést. A félidő utolsó helyzete Csiszer nevéhez fűződik, aki távolról próbálkozott egy szép lövéssel.

FK Csíkszereda - CSM Focșani

Szünet után a piros-feketék előbb Ilyés révén kerültek helyzetbe, aki a jobbszélen kicselezte a foksányi védelmet és az alapvonal mellett betörve a tizenhatosba, lövésébe az utolsó pillanatban értek bele. Az 53. percben Fabio küldte kapura a labdát, a foksányi kapus alig tudta kitolni, öt perc múlva pedig Eder mesterien indította a jobbszélen Bajkót, aki helyzetbe hozta Magyarit, játékosunk azonban a kapufát találta el!

FK Csíkszereda - CSM Focșani

A folytatásban egy kicsit mintha a foksányiak is megrázták volna magukat, egy perc alatt két helyzetet is kidolgoztak, de Horvát a helyén volt mindkétszer. A 75. percben Eder került helyzetbe és a spanyol idegenlégiós egy az egyben mattolta a foksányi kapust: 3-1. Három perc múlva a vendégek játékosa Pasăre elfutott a csíki védők között és lövésébe az utolsó pillanatban Benkő-Bíró becsúszva ért bele. A 81. percben Hodgyai tört be a tizenhatosba, megrúgták és elesik, de a játékvezető sípja néma maradt. Két perc múlva Eder beállította a végeredményt, elfektette a kapust és duplázott: 4-1!

FK Csíkszereda - CSM Focșani

A 90. percben a csereként beállt Majzik is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, de az eredmény már nem változott.

FK Csíkszereda – Foksányi VSK 4:1 (2:1)

Gólszerzők: Bajkó Barna (büntetőből 15.), Györgyi Arthur (18.), Eder Gonzáles (75. és 83.) illetve Budeanu Constantin(13.).

FK Csíkszereda: Horvát Adrián – Lőrincz József (Benkő-Bíró Norbert 67.), Mitra Szilárd, Csiszer Balázs, Kilyén Szabolcs, Fabio de Oliveira, Ilyés Róbert (Majzik Adrián 86.), Györgyi Arthur, Magyari Szilárd (Antal Barna 79.), Eder Gonzáles, Bajkó Barna (Hodgyai László 59.).

FK Csíkszereda - CSM Focșani

Bálint László György vezetőedző:

“Mi irányítottunk mondhatni szinte végig, de zavaró, hogy a védelem kicsit kiengedett az elején és kaptuk azt a gólt. Annak, viszont örvendek, hogy utána a csapat jól reagált és hamar sikerült kiegyenlíteni, majd a vezetést is megszerezni. Jól passzoltunk, jól építettük a játékot és mindenki láthatta, hogy nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. A szünetben aztán megbeszéltük a fiúkkal, hogy nagyon fontos megszerezni a harmadik gólt is, de közben a védelemben maradjunk magabiztosak, ez sikerült is, sőt rúgtunk egy negyediket is, így nem kérdés, hogy megérdemeltük a három pontot.”