Szoros első félidőt követően 5–0-s vereséget szenvedett az FK Csíkszereda harmadik ligás csapata az első liga kilencedik helyén álló Brassói FC-től a szerda délutáni felkészülési mérkőzésen. Újabb próbajátékos mutatkozott be a csíki csapatban.

Lejátszotta legkeményebb felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda labdarúgócsapata szerda délután Brassóban, ahol az első ligás Brassói FC vendégei voltak. A brassói csapat a keretét két csapatra osztotta és két külön felállásba játszotta végig a mérkőzést. A csíki csapat ugyanezt nem tehette meg, de az Ilyés Róbert-Albu László edzőpáros mindenkinek lehetőséget adott, így mind a 18 bevethető játékos szóhoz jutott. Egyedül a sérüléssel küszködő Török Artúr és Gál Roland nem tudott játszani. Az első félidő szoros eredményt hozott, hiszen a hazaiak csupán egygólos előnyre tudtak szert tenni, ám a fordulás után további négyet gurítottak az FK hálójába.

„Ez a különbség a két csapat között. Számukra egy hét múlva kezdődik a bajnokság és jóval magasabb hőfokon égnek, míg mi a fizikai felkészülés közepén vagyunk. Tanulás szempontjából is hasznos volt ez a mérkőzés. Teszteltünk egy játékost, Nagy Richárd, személyébe, aki csatár és az MTK-tól érkezett” – mondta Ilyés Róbert edző-játékos.

Eredmény
Brassói FC – FK Csíkszereda 5–0 (1–0).
Gólszerzők: Sașa Novakovic (4.), Cristi Ganea (54.), Alex Ciocâlteu (56.), Mislav Leko (60.), Marko Bencun (88.).

Az FK felállítása: Husar – Majzik, Lőrincz, Székely, Tóth Tibor, Czimbalmos, Csűrös, Ilyés, Tóth Tamás, Bajkó, Fodor. Játszott még: Kovács, Szöllősi, Nagy, Szőcs, Gergely, Tankó és Dávid.

Fotó: monitorulexpres.ro