Munkács csapata végzett a OTP Bank Kupa ifjúsági labdarúgótorna harmadik helyén, miután a kisdöntőben 3–1-re legyőzte Eszék együttesét.

Az időjárás továbbra sem kedvezett a labdarúgásnak a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán, a felek esőben, elázott pályán kezdték a mérkőzést. Az első percekben a munkácsiak birtokolták többet a labdát, az első gólt viszont az eszékiek jegyezték: a 9. percben Bakovic előzte meg a védőket és fejelte át a kapust. A kárpátaljai csapat nem illetődött meg és hamar válaszolt, Dureke használta ki a védők és a kapus határozatlanságát. A munkácsiak kilencese kevéssel a félidő előtt bejelentkezett a torna gólkirályi címéért, Durueke az üres kapuba gurítva harmadik gólját szerezte a kupán.

A második félidő elején Ivan Bakovic találta el a keresztlécet, de ezt leszámítva az eszékieknek nem volt nagy egyenlítési lehetőségük. A Munkácstól Deniszjuk távoli lövése a kapufáról kifele vágódott, aztán a végjátékban a csereként beállt Suckij lezárta a meccset egy szögletrúgás után. A Munkács FA kétgólos győzelemével némi meglepetésre az OTP-kupa harmadik helyén zárt.

Korábban az ötödik helyért játszott mérkőzésen a TSC Topolya szintén 3–1-re nyert az FC DAC ellen. A döntőben a házigazda FK Csíkszereda és a Puskás Akadémia találkozik.

III. Székelyföld OTP Bank Kupa

A harmadik helyért:

Munkács Futball Akadémia–NK Eszék 3–1 (2–1)
gól: Durueke (12., 35.), Suckij (79.), ill. Bakovic (9.)

Munkács: Denisz Bakavszkij – Dimitro Dobranszkij, Vjacseszlav Sztavnickij, Volodimir Volinec, Dimitro Suckij – Bohdan Dreval, Oleh Deniszjuk – Nagy Máté, Kiril Janickij, Arzuman Mamedov – Kevin Durueke.
Játszott még: Vitalij Kravec, Andrij Dimitrenko, Vadim Vaszilkiv.
Edző: Jaicsnik Viktor.

Eszék: Gabriel Zlender – Marko Milobara, Luka Doric, Mateo Stanisic, Domagoj Bukvic – Mateo Pavic, Roko Bakic – Ivan Bakovic, Matej Zekovic, Filip Baciuger – Domagoj Novak. Játszott még: Petar Korov, Dino Damjanovic, Karlo Kovacevic.
Edző: Ronald Gruja.