Elsőként a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia csapata jutott be a III. Székelyföld OTP Bank Kupa szombati döntőjébe. Az U17-es torna második játéknapjának nyitómérkőzésén a felcsútiak a Munkács Futball Akadémia alakulatát győzték le 2–1-re. A PFLA szerdán a DAC ellen tudott nyerni, így maximális hat ponttal az első helyen zárta a B-csoportot.

A kárpátaljai fiatalok ezen a meccsen mutatkoztak be az OTP-kupán. Az első félidőben nem született gól, a Puskás Győri Benjamin révén kapufáig jutott. A 63. percben ismét a kapufa mentette meg a munkácsiakat, de a visszapattanót Lőrinc Dániel a jobb felsőbe bombázta. Az izgalmas végjátékban a Munkács FA Kevin Durueke góljával kiegyenlített, ám gyorsan jött a válasz a Fejér megyeiektől: a csereként beállt Muth Martin szerezte a döntőbe jutást jelentő gólt. A hosszabbításban a Munkácsnak már nem volt újabb egyenlítési lehetősége.

A Puskás Akadémia tavaly és 2017-ben is döntőt játszott a csíkszeredai OTP Bank Kupán, de mindkét fináléban alulmaradt, előbb az Eszékkel, majd az FK Csíkszeredával szemben.

Csütörtökön még a TSC Topolya és az Eszék labdarúgói csapnak össze az A-csoport keretében.

III. Székelyföld OTP Bank Kupa

Második nap, B-csoport

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadméia–Munkács Futball Akadémia 2–1 (0–0)
gól: Lőrinc (63.), Muth (80.), ill. Durueke (77.)

Puskás: Pataki Márk – Bika Zalán, Mayer János, Szujó Attila, Rabi Dániel – Jaroszlav Horbanov, Gazdag Vajk – Kocsis Dominik, Sós Máté, Lőrinc Dániel – Győri Benjámin. Játszott még: Berzsenyi Kevin, Muth Martin, Haffner Alfréd.
Vezetőedző: Nagy Ádám.

Munkács: Danil Sepkovszkij – Dimitro Dobranszkij, Oleh Deniszcsuk, Volodimir Volinec, Dimitro Suckij – Makszim Lutnyaszkij, Ilia Kirjukin – Andrij Dimitrenko, Kiril Janickij, Vadim Vaszilkin – Kevin Durueke. Játszott még: Vlad Olesnyikov, Arzuman Mamedov, Nagy Máté, Vitalij Kravec.
Vezetőedző: Viktor Jaicsnik.