A III. Székelyföld OTP Bank Kupa eddigi leglátványosabb mérkőzését vívta a TSC Topolya és az NK Eszék.

A vajdasági és a horvát csapat iramos, szép focit játszott és gyakorlatilag már az első perctől kezdve helyzetet helyzetre halmoztak. A TSC rögtön az első percben egy kapufával veszélyeztetett, mégis az Eszék szerzi meg a vezetést, a 19. percben Roko Bakic góljával 1-0. A második félidőben a 42. percben Beskorovanji találatával kiegyenlít a TSC, öt perc múlva pedig meg is fordítja az eredményt, és Mitic góljával 2-1-re vezetnek a zöld mezesek.

PZP_6452

Az 59. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően  Beskorovanji duplázik és két gólra húz el a TSC. Ha, valaki azt hitte volna, hogy itt a vége, a horvátok küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak, hisz tíz perc múlva Novak fejesével előbb szépítettek, majd a 74. percben egy kapus hibát kihasználva Bristovic kiegyenlít. A végére maradt még egy kis izgalom mindkét részről, de a közönség ki volt szolgálva.

NK Eszék – TSC Topolya 3:3 (1:0)

Gólszerzők: Bakic (19.), Novak (69.), Bristovic (74.) illetve Beskorovajni (42., 59.), Mitic (47).

PZP_6479

NK Eszék: Gabriel Ijlender, Karlo Kovacevic, Domagoj Bukvic, Luka Doric, Mateo Pajic, Mateo Stanisic, Dominik Ceko, Roko Bakic, Damir Bristovic, Filip Bacinger, Ivan Bakovic. Cserék: Pavle Bonic, Matej Bobic, Lukas Pasaric, Filip Vrjlic, Matias Zetovic, Petar Korov, Dino Damianovic, Domagoj Novak, Marko Milobara. Edzők: Ronald Grinja és Stepan Vranjes.

TSC Topolya: Nemanja Amidzic, Dudas Lazar, Miljan Krpic, Marko Dimitrovic, Balas Marko, Mitic Sava, Boric Dragan, Aleksa Beskorovajni, Illés Dominik, Zekic Milos, Mesaros Ákos. Cserék: Mladen Bosnjak, Mario Krunc, Dejan Vukovic, Uros Rakic, Ljubomir Zivanovic, Petric Veljko, Nikola Gardasevic, Zalan Mijailovic. Edzők: Volford Tibor és Piri Ottó.

A holnapi program:

16.45 Munkács–DAC
19.00 FK Csíkszereda–Eszék