Hazai pályán szenvedett vereséget U19-es csapatunk, de ennek ellenére sikerült megtartani az első helyet.

Akadémistáink szerdán este még Franciaországban, Angersben játszottak UEFA Youth League meccset, majd csütörtökön egész napos utazás várt rájuk, így péntek hajnalban értek haza. A fáradtság rányomta a bélyegét a Temesvár elleni bajnokira, a bánságiak éltek a lehetőséggel és helyzetkihasználásban eredményesebbek voltak. A végeredményt gyakorlatilag már az első félidőben beállították a lila-fehérek és okosan futballozva megérdemelten távoztak a pontokkal. A mieink a végjátékban beszorították ugyan az ellenfelet saját térfelére, de hiába, nem jött össze az egyenlítés.

Demény Norbert vezetőedző szerint az ellenfél a jobb helyzetkihasználásnak köszönheti sikerét:

“Nem tudtuk élet-halál harcként kezelni ezt a meccset. Meg voltak a helyzeteink, sőt mondhatni kétszer annyi helyzetünk volt, mint Temesvárnak, de nem voltunk képesek komolyabban kezelni a helyzeteinket. Nekünk az első hely megtartása lett volna a cél, az ellenfélnek pedig szintén fontos volt a pontszerzés, hogy kapaszkodjanak az élmezőnyhöz. Én most is azt mondom hogy élet-halál harcként kell megélni minden egyes meccset, ha a legjobbak közé akarunk tartozni. Látszott, hogy a fáradtság is rátette a bélyegét, de ez nem mentség.”

U19-es Elit Liga, Nyugati-csoport, 10. forduló: FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 1:2 (1:2)

Gólszerzők: Bujdosó (43.), illetve (6.), (23.).

FK Csíkszereda: Karácsony – Bărăbaș (Biró 70.), Vereguț, Hadnagy, Budjosó, Boni (Precup 70.), Csala, Szabó (Boné 30.), El-Sawy, Finna, Sándor (Bârsan 30.).

Szép Zoltán