A ballagás egy rítus, egy lezárás és a búcsúzás megélése nagyon fontos, épp ezért intézményünk ezúttal is igyekezett emlékezetessé tenni a végzőseink kicsengetését.

A Csíki Moziban zajló kedd délutáni eseményt Ráduly Annamária tanulmányi igazgató nyitotta meg, majd a MÁTKosok készültek egy összeállítással, versben és vicces kis történetekben búcsúztak végzőseinktől, akiknek útravalót is adtak.

Fotó: Vizi Balázs

Akadémistáinkat Dusinszki Zoltán szakmai igazgató búcsúztatta, aki elképesztő és csodás idénynek nevezte az elmúlt egy évet, de visszakanyarodott a kezdetekre is, és felidézte az utat amely a siker kapujához vezetett.

“Bajnokok lettetek és veletek együtt mi is bajnokok lettünk. Ti vagytok akadémiánk Aranycsapata.”

Fotó: Vizi Balázs

Hozzátette, a lehetetlen igenis lehetséges, ezt sose feledjétek el – mondta a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója. Beszédét követően vetítésre került a végzős akadémistáinkról készült film, melyet Ráduly Róbert Kálmán és Vizi Balázs rendezett. A filmben őszinte monológot láthattunk, amelyben játékosaink meséltek az első labdaérintésről, edzésekről és útjukról az akadémiára, illetve az itt eltöltött évekről is beszámoltak. A vetítés után áldást mondott Darvas-Kozma József esperes és a kollégium lelkésze László Rezső atya, majd következett az ajándékozás, amely során focistáink a virág mellett egy-egy bekeretezett FK focimezt kaptak.

Fotó: Vizi Balázs

Zárásként Ráduly Annamária tanulmányi igazgató sikeres érettségit és sok szerencsét kívánt az életben minden végzősünknek.

Szép Zoltán